Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Nieuwe seizoen Bretonse sjalotten aangebroken

Eind vorige week is voor de Franse sjalottenteler Daniel Cadiou het seizoen weer begonnen. De kwaliteit en kalibers zijn volgens Cadiou uitstekend. De eerste partijen traditionele sjalotten worden momenteel gereed gemaakt voor de verkoop. 



De kalibers zijn wat groter dan andere jaren wat te danken is aan de regenval eind juni. 

Na het rooien worden de sjalotten een aantal dagen op het veld te drogen gelegd waarna ze naar de sorteerlijnen van het bedrijf vervoerd worden. Vervolgens worden de sjalotten opgeslagen in geventileerde ruimtes om het droogproces voor transport te optimaliseren. 

 



De teler laat weten dat de vooruitzichten voor de biologische sjalotten eveneens goed zijn. "De kwaliteit is prima en de productie ligt hoger dan het gemiddelde van voorgaande seizoenen. Dit is gunstig omdat de vraag sterk groeit."

Voor meer informatie:
Pierre Batardière
DANIEL CADIOU
Tel: +33 (0)2 98 69 99 17
p.batardiere@cadiou.org
www.cadiou.org

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018