Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Positief handelsklimaat tussen Nederland en Golfstaten

De GCC blijft in 2016 een belangrijke markt voor de Nederlandse voedingsmiddelensector, met een export van bijna €1,4 miljard. Belangrijkste handelsbestemmingen in de Golfregio zijn Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. Laatstgenoemde vertoont hierbij de grootste groei.

Het GCC is voor ten minste 70% van de consumptie afhankelijk van de voedselimport. Ook ligt het geografisch dicht bij de EU en de bevolking groeit snel. Al deze factoren maken het een steeds belangrijkere markt voor de voedingsmiddelenexport. Als een belangrijke wereldspeler in deze sector heeft Nederland hier natuurlijk veel te bieden. Dit heeft geleid tot een positief handelsklimaat tussen Nederland en de Golflanden.

Lees hier het nieuwe artikel van het Agro-food kantoor van de Nederlandse Ambassade voor de GCC in Riyadh over de Nederlandse voedingsmiddelenexport naar de Golfregio.

Belangrijkste bevindingen
  • De GCC blijft een interessante markt voor agrarische voedingsmiddelen, met vooruitzicht op groei
  • Nederland is een belangrijke bijdrager aan de EU-voedingsmiddelenexport naar de Golfregio, maar er is meer ruimte voor groei
  • Zuivel & Groenten zijn en blijven waarschijnlijk belangrijke Nederlandse exportproducten 
Bron: Agroberichten Buitenland
Publicatiedatum: