Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Indiase uienveilingen worden beïnvloed door de Staat

Net zo meerlagig als de groente zelf is een groot deel van de hele voedselketen in Madhya Pradesh. Dit wordt zichtbaar door de controles van de Staat op de uienveilingen.

Een proef door het onderzoeksteam van India Today TV ontdekte hoe de keten van de voedselvoorziening van de Staat was betrokken bij wat in zicht kwam als een systematische roof van uien door de overheid.

In de laatste maand barstte een boos protest van boeren uit nadat de prijzen van hun oogst kelderden. Geschokt door hun gewelddadige onrust stelde eerste minister Shivraj Singh Chouhan's regering meer dan negen ton uien op een hoger MSP van Rs 8 per kilo.

Bij voorkeur zou het gewas geveild moeten worden voor handelaren op de hoogst geschatte waarde. Maar dat gebeurde niet, bemerkte India Today TV. In plaats daarvan stonden bureaucraten aan het roer en met behulp van flinke steekpenningen werden in het voordeel van een handjevol handelaren de biedingen gedaan.

Read more at dailymail.co.uk
Publicatiedatum: