Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Filipijnen: productie van uien en knoflook breidt uit

Het Ministerie van Landbouw op de Filipijnen gaat het areaal in Iloilo waar uien en knoflook wordt geteeld met 1000 hectare uitbreiden. Dit is in lijn met het doel van de Filipijnse overheid om minder afhankelijk te worden van de import van producten. 

De secretaris van Landbouw, Emmanuel F. Piñol, zegt dat het Ministerie van Landbouw 200 miljoen Peso (€3.309.176) heeft uitgetrokken om uien en knoflook telers in Miagao, Tigbauan en Igbaras te ondersteunen. Piñol laat weten dat de helft van de €3.309.176 zal worden gebruikt voor het uitbreiden van de plantages.
Het Ministerie wil ook 50 miljoen Peso (€827.431) van het bedrag gebruiken voor de constructie van een koelopslag in Miag-ao. De andere 50 miljoen Peso zal gebruikt worden voor de telers die de faciliteiten draaiende houden, zo zegt Piñol. Nog eens 50 miljoen Peso zal gebruikt worden voor de telers die in de koelopslag werken, zodat ze de gewassen van de telers in het hoogseizoen kunnen opkopen en deze buiten het seizoen kunnen verkopen. 

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018