Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
WDP bouwt nieuw voor Total Exotics in Bleiswijk

"Ook AGF-sector wil vastgoed vaker uitbesteden"

Tholen - Sinds kort is in Bleiswijk de bouw gestart voor een nieuwe klant van WDP, Total Exotics. Het gaat om een investeringsbudget van 6,5 miljoen euro en een oppervlakte van 4.700 vierkante meter en 1.150 m2 kantoor. WDP levert het gebouw 'kaal' aan. "Een voordeel is dat wij geen standaard vastgoed leveren. Wij kijken naar de wensen van de klant en maken het voor hen op maat. Total Exotics kennen we nu sinds een jaar en we hadden al snel een klik. Het is een mooie klant", vertelt Rien van Ast van WDP Nederland. WDP is gespecialiseerd in de ontwikkeling en verhuur van logistiek vastgoed.



Investeringen
WDP heeft in de AGF-sector ook andere bekende bedrijven als klant zoals Greenyard, The Greenery en Staay Food Group. Rien geeft aan trots te zijn om weer een AGF'er 'aan de portefeuille' toe te voegen. "Het is in eerste instantie een vrij conservatieve sector, dus eigenaren hebben graag alles in eigen hand, ook het vastgoed. Toch zien we langzaam de ontwikkeling dat steeds meer bedrijven kiezen in andere onderdelen van hun bedrijf of operaties te investeren in plaats van hun pand. Ook in de AGF-sector wil vastgoed vaker uitbesteden. Onze manier van werken is flexibel voor bedrijven. Ze gaan voor bepaalde periode huren en als ze willen kunnen ze ook weer weg."

Klik hier voor foto's van de startende nieuwbouw in Bleiswijk



Steeds meer nieuwbouw

Volgens Rien is er bijna geen leegstand meer tegenwoordig. "Die ontwikkeling zorgt ervoor dat we steeds meer kiezen voor nieuwbouw. Wat wij doen kan ook wel in bestaande panden, maar het vinden van een goed gebouw wordt steeds lastiger. Er is niet veel op de markt en wat er is, is heel slecht." De Algemeen Directeur van WDP blikt regelmatig naar de toekomst. "Soms vraag ik me af of de logistieke hotspots van vandaag of die ook die van morgen zijn. Er zijn veel technische ontwikkelingen in de markt zoals robotisering en automatisering en e-commerce. Ik denk dat er wat gaat schuiven in de grootte en plaatsing van de gebouwen. Natuurlijk weten we niet precies welke kant het uit gaat, maar het is een zeer interessante business."



Groei in Roemenië
WDP is actief in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Roemenië. "Over het algemeen merken we een enorme vraag naar logistiek vastgoed. Bedrijven zien veel kansen in de markt en gaan steeds meer consolideren. Je ziet verschillende verschuivingen, ook van bedrijven die van België naar Nederland komen. Er is gewoon meer business." Hij geeft aan dat er overal groei is maar in Roemenië echt enorm. "Vroeger kwam de vraag met name uit de automotive kant. We begonnen daar rond 2008 en hebben daar een paar 5.000-meter hallen gezet voor die sector en die zie je nu nog steeds groeien. Daarnaast hebben we een distributiecentrum van Decathlon en Carrefour gebouwd. Mensen hebben daar meer geld te besteden. De vraag naar consumentenartikelen en retailproducten neemt toe, mensen kunnen luxere producten kopen."



Mee gaan met de klant
Hij geeft aan dat WDP momenteel geen plannen hebben verder uit te breiden. "Dit omdat we nog voldoende te doen hebben in de landen waar we al actief zijn. Nederland groeit voor ons nog steeds behoorlijk. Daarnaast groeien Roemenië en Luxemburg ook. De eerstkomende jaren is daar nog genoeg te doen. Natuurlijk staan we niet stil en luisteren we ook naar onze klanten. Er zijn ook relaties die naar een ander land willen. Soms maken we de keuze om mee te gaan. Een voorbeeld is Action, een grote klant van ons. Met deze organisatie zijn we mee gegaan naar Zuid-Frankrijk en hebben daar het pand gekocht."

Voor meer informatie:
WDP Nederland
+31 (0)76 523 6650
Hoge Mosten 2
4822NH Breda
Postbus 9970, 4801 LW
www.wdp.eu