Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




Nieuwe coating maakt fruit langer houdbaar

Wetenschappers van het Koreaanse Instituut voor Wetenschap en Technologie (KAIST) hebben een spraymethode ontwikkeld om fruit van een coating te voorzien waarmee de houdbaarheid met enige weken verlengd kan worden. Het procedé duurt slechts enkele seconden en zorgt ervoor dat het fruit tot wel vier weken lang vers blijft. 

Voor deze nieuwe nano-coating spraytechniek wordt gebruik gemaakt van polyfenolen uit planten, een niet-toxisch levensmiddelenadditief dat eveneens over anti-bacteriële eigenschappen beschikt. Uit testen is gebleken dat 27% van de mandarijnen die gedurende 28 dagen bij een temperatuur van 25 graden Celsius werden bewaard, bedorven waren, terwijl het gecoate fruit nog geschikt was voor consumptie. 

Proeven met aardbeien wezen uit dat de helft van het behandelde fruit na 58 uur nog in goede conditie verkeerde terwijl slechts 6% van het ongecoate fruit het experiment doorstond.

Publicatiedatum: 18-8-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

23-11-2017 Koelkastklem moet voedselverspilling tegengaan
23-11-2017 Overdrachtsbelasting over koel- en rijpingscellen?
22-11-2017 Wat wordt de koelcel van de toekomst?
20-11-2017 Transkritische CO2 koelinstallatie voor het koelen van champignons
16-11-2017 Reftrade levert mobiele koelingen in Zwitserland
15-11-2017 Artificiële appel moet bewaring verbeteren
2-11-2017 "Innovatieve 'kleine' koelinstallatie op basis van ammoniak directe expansie"
2-11-2017 Spanjaard overleden in ULO-bewaarcel
1-11-2017 Duurzame koelinstallatie voor Van Oers United in Dinteloord
25-10-2017 Actieve CA-technologie goed voor alle fruitsoorten
23-10-2017 Nieuw systeem brengt versere bananen naar Key Food Stores
18-10-2017 "Edipeel houdt avocado's twee keer zo lang vers"
12-10-2017 "Onze geïsoleerde oprolbare deuren zijn klaar voor de internationale markt"
9-10-2017 Nieuw onderzoeksfaciliteit voor kwaliteitsbeheersing van versproducten
6-10-2017 Eetbare temperatuursensor voor fruit
27-9-2017 Maersk start test met CO₂-koelcontainers
25-9-2017 Edeka opent nieuwe bananenrijperij in Sachsen
22-9-2017 Koelcellen op zonne-energie voor Nigeriaanse telers
22-9-2017 Kloosterboer Cool Port officieel geopend
21-9-2017 "De bewaartechnologie klinkt eigenlijk te mooi om waar te zijn"