Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe techniek houdt Indiase AGF 1.000 dagen vers

Nu er flink geïnvesteerd wordt in de koude keten om bederf van versproducten terug te dringen, heeft het Indiase bedrijf Viztar Agritech de zogenaamde 'black box' technologie op de markt gebracht. Het gebruik van deze techniek zou AGF tot wel 1.000 dagen lang vers kunnen houden. 

Het bedrijf is de samenwerking met het in Spanje gevestigde Nice Fruits aangegaan om de nieuwe vinding aan te bieden aan koelfaciliteiten in India, waarvan de eerste binnen zeven maanden in gebruik zullen worden genomen.

De 'black box' is een unieke technologie die door Spaanse wetenschappers werd ontwikkeld en eenvoudig in iedere faciliteit is toe te passen. Bij gewone koude opslag wordt gebruik gemaakt van stikstof. Het 'black box' systeem maakt hier echter geen gebruik van. De bewaarde producten behouden hun voedingswaarde en kwaliteit tot wel 1.000 dagen lang.

Telers zouden hierdoor hun inkomsten mogelijk kunnen verviervoudigen. Aangezien zij nu niet over goede opslag- en koelfaciliteiten beschikken, worden zij regelmatig gedwongen hun AGF te dumpen. Door deze technologie te gebruiken, hoeven zij hun producten echter niet langer tegen spotprijzen te verkopen waardoor hun inkomsten aanzienlijk zullen verbeteren.





Bron: news18.com
Publicatiedatum: