Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Niti Ayog CEO:

"Biologische teelt heeft enorm potentieel in India"

India heeft een enorm potentieel voor de consumptie van biologische producten en er moeten inspanningen worden geleverd door progressieve telers om biologische producten te promoten, zo zei de directeur van NITI Ayog, Amitabh Kant, woensdag. 

"Sommige telers zouden biologisch moeten gaan telen. India heeft nieuwe succesverhalen nodig. Als telers een beter besef van de waarde van biologisch telen krijgen, zullen velen dit willen nastreven. Sikkim, een deelstaat van India, heeft al uitstekend werk gedaan op het gebied van biologisch telen. Ik heb zelfs geleerd dat kiwi's uit Arunachal Pradesh van betere kwaliteit zijn dan die in Nieuw-Zeeland," zei hij tijdens een evenement gericht op biologisch telen. 

"Zoals een studie van de International Competence Centre for Organic Agriculture, het kenniscentrum voor biologische teelt in India, in acht steden in India heeft uitgewezen, is er in India een enorme markt voor biologische voeding." Kant gaf echter wel aan dat er uitdagingen zijn wat betreft de beschikbaarheid van zaden en teeltmateriaal. "De gebrekkige beschikbaarheid van biologische zaden en plantmachines is een beperkende factor. Daarnaast moeten we ook genoeg faciliteiten hebben om producten van goede, consistente kwaliteit te kunnen produceren. Dit is waar het ons nu aan ontbreekt," liet hij weten. 
Publicatiedatum: