Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Trump: "Uit NAFTA stappen is onvermijdelijk"

De Amerikaanse president Donald Trump zei dinsdag tijdens een speech in Arizona dat het voor de VS een onvermijdelijke stap is om zich uit de Noord-Amerikaanse Vrijhandelsovereenkomst (NAFTA) terug te trekken. Het is inmiddels bekende taal van de president, maar dat maakt het niet minder zorgwekkend. De VS heeft deze week er namelijk net de eerste ronde van onderhandelingen met Mexico en Canada opzitten om begin volgend jaar de handelsovereenkomst te herzien. 

Trumps opmerking dat "we NAFTA uiteindelijk wel helemaal zullen beĆ«indigen" draagt bij aan de angst dat de president niet het geduld zal hebben voor de onderhandelingen. "Het gevaar is dat de president door zijn korte lontje of door zijn "my way or the highway" aanpak de onderhandelingen zal ondermijnen, zei Arturo Sarukhan, een voormalig Mexicaanse ambassadeur van de VS, na de NAFTA onderhandelingen in Washington. 

Lees meer op The Washington Post
Publicatiedatum: