Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oostenrijkse uienmarkt in evenwicht

De Oostenrijkse uienmarkt is momenteel mooi in evenwicht. Men geeft momenteel de prioriteit aan de verkoop van de restvoorraden aan winteruien en zomerplantuien. Het aanbod aan zomerzaaiuien neemt slechts langzaam toe vanwege de aanhoudend hoge temperaturen. Vanwege de zwakke opbrengst per hectare bij bestanden die niet geïrrigeerd worden zal er dit jaar mogelijk ook geen al te grote totale oogst bijeen gebracht worden.

De binnenlandse vraag is vanwege de vakantieperiode nog rustig. Geplande actieverkopen in de levensmiddelenhandel evenals het einde van de zomervakantie moeten in de komende periode echter voor stijgende omzet zorgen. De export richting Oost- en Zuid-Europa verloopt constant en is te overzien. Wat betreft de telersprijzen zijn er geen veranderingen ten opzichte van de voorgaande week. Voor uien, schoongemaakt en gesorteerd in een kistje, wordt afhankelijk van de kwaliteit meestal tussen de 14 en 17 euro per 100 kg betaald.

Publicatiedatum: