Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Unitec presenteert nieuwe optische systemen


Tijdens Asia Fruit Logistica heeft Unitec een nieuwe serie nauwkeurige optische oplossingen gepresenteerd voor het sorteren op externe en interne kwaliteitskenmerken van fruitcategorieën zoals blauwe bessen, kersen, perziken, pruimen, abrikozen, kiwi's en appelen.

UT Instruments, dat onderdeel uitmaakt van de Unitec Group, zal een breed scala aan draagbare apparaten presenteren waarmee de kwaliteit van producten gedurende de hele keten bepaald kan worden. 


Cherry Vision 2
Dit systeem werd door Unitec ontwikkeld voor het elektronisch sorteren van kersen. Deze technologie stelt gebruikers in staat de interne en externe kwaliteit van het fruit te analyseren en detecteert afwijkingen in kleur, maat, interne kwaliteit, stevigheid en Brix. 

Unitec beweert dat de Cherry Vision 2 de enige technologie ter wereld is die de zachtheid van fruit betrouwbaar en efficiënt vast kan stellen en kan sorteren op kleur, wat het mogelijk maakt de producten beter af te stemmen op de doelmarkt. Dankzij de hoge capaciteit kan de Cherry Vision 2 in korte tijd grote volumes verwerken wat een kostenbesparing oplevert en zorgt voor een consistente kwaliteit van het verwerkte product. 




Apples Sort
Apples Sort werd door Unisorting ontwikkeld, een dochteronderneming van Unitec die gespecialiseerd is in appeltechnologieën. De machine is uitgerust met hoge resolutie camera's en beoordeelt iedere appel accuraat en efficiënt. Er zijn geen invasieve metingen nodig. Met deze technologie kunnen parameters als kleur, maat, vorm, rijpheid, interne en externe defecten, zuurgraad en Brix worden bepaald. 



Peach Vision 
Deze oplossing is bedoeld voor het bepalen van de interne en externe kwaliteit van perziken, nectarines en perziken en stelt de gebruiker in staat te sorteren op maat, kleur, interne kwaliteit, zachtheid en Brix. 

Plum Vision 
Om een effectieve oplossing voor het automatisch sorteren van pruimen mogelijk te maken, garandeert de Plum Vision volledige productintegriteit en levert deze tegelijkertijd een aanzienlijk kostenbesparing op. 

Apricot Vision 
Deze technologie garandeert een optimaal sorteerproces en detectie van overrijpe abrikozen door middel van optische sensoren die werken in de infrarood lichtbundel en in staat zijn de samenstelling van het vruchtvlees te bepalen. Hierbij worden vruchten die niet langer geschikt zijn voor de verkoop verwijderd. Op deze manier kunnen verpakkers hun klanten een product van betere kwaliteit leveren waardoor ook transport over langere afstanden tot de mogelijkheden behoort. 

Kiwi Vision 
Dit is een Unitec oplossing die exclusief voor het meten van de interne en externe kwaliteit van kiwi's werd ontwikkeld. Het stelt de gebruiker in staat het fruit te sorteren op gewicht, maat, kleur, interne en externe kwaliteit, hardheid, Brix, vorm en symmetrie. Hiermee garandeert Unitec een nauwkeurig gewicht per verpakking waardoor verpakkers hun inkomsten kunnen verhogen. 

Dates Sort 
Deze technologie van Unisorting stelt gebruikers in staat om de kwaliteitskenmerken van alle dadelrassen te bepalen. De Dates Sort maakt het mogelijk ieder dadelras voorzichtig te sorteren aan de hand van externe defecten, zoals bijvoorbeeld het loslaten van de schil en afwijkende vormen. 

Voor meer informatie:
Unitec
Tel: +39 0545 288884 
Publicatiedatum: