Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Australische telers starten zes maanden durende handelstour

Een groep van meer dan 200 Australische fruit-, groenten- en notenproducenten en afgevaardigden zijn vorige week in Hong Kong geweest om hun producten te presenteren op het grootste tuinbouwevenement in Azië. Dit evenement markeert voor deze groep daarnaast het begin van een zes maanden durende handelstour door Azië en het Midden-Oosten.

De groep opent vandaag samen met Hort Innovation officieel het nieuwe 'Taste Australia' paviljoen op Asia Fruit Logistica. Gedurende het driedaagse evenement kan de groep zich presenteren voor meer dan 11.000 belangrijke importeurs uit 74 landen. De algemeen directeur van Hort Innovation, John Lloyd, zei dat de groep enthousiast is over hun aanwezigheid bij Asia Fruit Logistica, vooral nu de exportpositie van Australië zo goed is. "We brengen Taste Australia nu voor de eerste keer op de wereldmarkt. Bovendien presenteren we nu meer producten dan ooit tevoren, samen met een recordaantal telers en afgevaardigden uit de sector," zegt hij. 

"Ons 'Taste Australia' paviljoen bij Asia Fruit Logistica is enorm– bijna 500m2. Onze presentaties bij evenement in Dubai, Beijing en Tokio zullen ook ontzettend groot zijn. "Hiernaast doet Hort Innovation investeringen in onderzoek en ontwikkeling van handelsactiviteiten. Deze investeringen bedragen dit jaar maar liefst $10,5 miljoen (bijna €8,8 miljoen) en dit zal volgend jaar nog meer zijn. "


De voorzitter van Hort Innovation, Selwyn Snell, en deelnemer aan de Asia Fruit Logisitica voor de Fresh Produce Group, Meg Mason

Lloyd geeft aan dat de export van Australische teeltproducten het laatste jaar sterk is toegenomen. Zo is de export van macadamianoten met maar liefst 66% gestegen, druiven met 53%, mandarijnen met 54% en sinaasappelen met 40%. Het doel is dat deze handelstour kan voortborduren op dit succes. Volgens Lloyd helpt 'Taste Australia' de teeltproducten van het land te presenteren als hoogwaardige producten van uitstekende kwaliteit dankzij het gebruik van technologie, wetenschap en innovaties. "We hebben een duidelijke boodschap voor importeurs in Azië en het Midden-Oosten: Australië heeft tal van hoogwaardige producten en we willen heel graag zaken doen."

Asia Fruit Logistica is het enige handelsevenement in Azië dat specifiek op groenten en fruit gericht is. Naast dat op dit evenement veel belangrijke importeurs zijn, kunnen telers ook waardevolle informatie op doen bij Hong Kongs belangrijkste teeltbedrijven die op het evenement zijn. Om langdurige handelsrelaties mogelijk te maken worden telers ook voorgesteld aan de belangrijkste medewerkers van de Aziatische groenten - en fruitmarkten. Daarnaast kunnen ze uitgenodigd worden door bedrijven om te kijken of een handelsrelatie mogelijk zou kunnen zijn. Deze activiteiten worden geleid door Hort Innovation en gesteund door Austrade. 

Taste Australia is vorige maand in Sydney gelanceerd als onderdeel van het initiatief om de handelssector nieuw leven in te blazen. Deze nieuwe initiatieven bestaan uit het deelnemen aan evenementen, zoals het Asia Fruit Logisitica en de er op volgende handelstour en campagnes waar het Taste Australia symbool zal worden gebruikt. Voor meer informatie, ga naar de Hort Innovation website. Telers, exporteurs en vertegenwoordigers van de sector die graag willen deelnemen aan de handelsactiviteiten van Hort Innovation kunnen Julie Willis een e-mail sturen op julie.willis@horticulture.com.au of per telefoon bereiken op 0404 392 311.

Publicatiedatum: 6-10-2017

  

Ander nieuws uit deze sector:

24-4-2018 Kom gezond en lekker groenten en fruit proeven
23-4-2018 26 en 27 juni 2018: Internationaal Delphy Zacht Fruit Event
23-4-2018 Colombia voor het eerst gastheer World Avocado Congress
20-4-2018 Traditionele opening Belgisch aspergeseizoen
20-4-2018 Sinaasappelgevecht barst los in Italië
18-4-2018 Ruim 70 deelnemers voor deelnemersbijeenkomst Food Compass
17-4-2018 Voorbereidingen Aardappeldemodag in volle gang
16-4-2018 Nederlandse bedrijven op handelsmissie in China
16-4-2018 Fotoverslag Innovaties Viva Fresh
13-4-2018 20 juni: netwerkbijeenkomst Landbouwradennetwerk
12-4-2018 Fruit Attraction Madrid dit jaar 16 % groter
10-4-2018 Fotoverslag vakbeurs Viva Fresh in Texas
6-4-2018 Extra hal voor Gastvrij Rotterdam
6-4-2018 Fotoreportage ledenbijeenkomst Comité Fruit GroentenFruit Huis
5-4-2018 93e editie CPMA-vakbeurs in aantallen
5-4-2018 Peru organiseert eerste Avocado Festival
5-4-2018 Cursus Koelen en Product Kwaliteit Hardfruit
4-4-2018 "VEG. past goed bij ons"
4-4-2018 Pompoenen Seminar voor Inkopers en Keurmeesters
3-4-2018 Grotendeels internationale aanmeldingen Tropical Fruit Congress