Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: van weinig naar veel water

De storm die over de Italiaanse stad Livorno raasde tussen zaterdag de 9e en zondag 10 september veroorzaakte zeven doden en veel schade in de omgeving. Er viel minstens 200 millimeter water in de stad en omliggend gebied. Coldiretti raamt dat de schade aan agro-faciliteiten, apparatuur en voorraden ongeveer 3 miljoen euro bedraagt.



Het is heel lang droog geweest in Italië en er was een tekort een water. Doordat de grond zo droog was geworden, kon het deze grote hoeveelheid water niet verwerken. Dit zorgde voor overstromingen en zelfs modderstromen.


Livorno op zondagmorgen.

Schade inventariseren
Een Toscaanse aardappelproducent: "We waren erg bang, maar gelukkig is de regen nu gestopt. We zijn nu de schade aan het inventariseren en zullen de komende dagen zien hoeveel er verloren is gegaan. Nu moeten we onze mouwen opstropen en hard aan het werk."



Op 11 september werd het slecht weer in Campinië, Sicilië en Calabrië. Ook daar had men te veel regen, overstromingen en ontwortelde bomen door de wind. Vooral in het gebied van Salerno viel er veel regen. Een groothandelaar uit Campinië geeft aan dat er veel groenten zijn geraakt bij telers in Lucanië en Puglia. "Er wordt nog meer regen verwacht. Het is niet duidelijk hoeveel er geraakt is, maar waarschijnlijk moeten we meer AGF gaan importeren dit seizoen."


Irpinië.

In Avellino en in het gebied tussen Montoro en Foriono was er een grote aardverschuiving in een gebied waar deze zomer bosbranden waren. De modderstroom liet minder schade achter dan in eerste instantie werd gedacht. Er waren wel wat kassen geraakt, maar het viel mee. We waren gewaarschuwd, dus konden ons voorbereiden", aldus een uienteler. 


Storm squall-line.

Het gebied nabij de stad Policoro rapporteerde meer schade met de wind als oorzaak. Waterschade viel daar mee. In Metaponto was de regen voldoende en nodig voor de grond.