Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Jan Brouns, Urban Industrial:

"Puzzelen op Spaanse Polder"

Tholen - Er gaat op korte termijn geen schop de grond in op Groothandelsmarkt Spaanse Polder. De nieuwe eigenaar Urban Industrial van Groothandelsmarkt Spaanse Polder in Rotterdam puzzelt op de inrichting van het bedrijventerrein. Ze doen eerst een aantal stappen terug en beschouwen de ontwikkeling als conceptueel vraagstuk. Het vastgoed zal een afgeleide daarvan zijn. "Gezien de oppervlakte van Spaanse Polder moeten er scherpe keuzes worden gemaakt. We kunnen niet alles faciliteren", zei Jan Brouns, managing director bij Urban Industrial tijdens de regiobijeenkomst van het Rotterdam Food Cluster. "We gaan de diepte of de breedte in. Vandaar dat we alle puzzelstukjes eerst beetpakken en bekijken of het past."


Jan Brouns managing director Urban Industrial spreekt op de Regiobijeenkomst Rotterdam Food Cluster

Faciliteren
Bij de ontwikkelingen kijkt Urban Industrial vooral naar de toekomst en daarbij spelen logistiek en online handel een grote rol. "Vroeger bestond 80 % van de omzet uit cash & carry en 20 % was distributie, nu is dat al omgekeerd", vertelt Jan. Urban Industrial is niet alleen verhuurder maar zij willen hun huurders faciliteren. "We willen de business van de huurders begrijpen en hen meenemen naar de volgende levensfase", aldus Jan Brouns. Dat is ook nodig. Op de handelsmarkt die sinds 1969 bestaat, zitten ook huurders die nog handelen zonder computer.Ambities
Urban Industrial wil naast handel ook dienstverlening toevoegen. Ze zetten in op diversificatie en multifunctionele ruimtes, bijvoorbeeld door een milieustraat toe te voegen of mogelijkheden voor het verwerken en opwaarderen van niet verkochte handel. Wat wel blijft is de focus op het netjes verhandelen van verse producten, de doelstelling uit 1969. Dat past bij investeerder Urban Industrial, wat een recent opgericht beleggingsfonds is en belegt in opdracht één van de grootste staatspensioenfondsen van de VS. 

Kwaliteit
Spaanse Polder is aan een transformatie toe. Sinds 1969 staat de ontwikkeling van het terrein stil. Urban Industrial kreeg Spaanse Polder in handen nadat zij een prijsvraag wonnen, uitgeschreven door de gemeente Rotterdam. Doelstellingen voor de ontwikkeling zijn het stimuleren van de economie door diversificatie en optimalisatie. Ook moet de ondermijning en veiligheid van Spaanse polder worden aangepakt. "Dat sluit aan bij onze ambities", vertelt Jan Brouns. "Het gaat ons om kwaliteit, duurzaamheid en toekomstbestendigheid. Wij willen een verbetering van binnenuit. Niet het aantal huurders is voor ons belangrijk maar dat huurders er willen zitten omdat het goed is voor hun business. We gaan ze daarbij helpen door het terrein te overkappen en de logistieke stromen en functies te verbeteren." 

Puzzelstukken
De grotere puzzelstukken die worden bekeken zijn clustering, flexibiliteit, diversificatie, multifunctionaliteit, kwaliteit en duurzaamheid. Daarnaast kijkt Urban Industrial ook naar educatie, beleving, productie, e-commerce. Naast de puzzel die het tempo van ontwikkeling bepaalt, bepalen ook andere eigenaren op Spaanse Polder de stappen die Urban Industrial kan zetten. De gemeente heeft wel een harde deadline gesteld. Er is nog 4 jaar voor de definitieve planvorming en 9 jaar voor de realisatie. "Daar worden we niet zenuwachtig van", aldus Jan.

Verdubbelen
De Groothandelsmarkt vervult een belangrijke rol voor de horeca, de detailhandel en andere hieraan gelieerde bedrijvigheid. Het terrein is 8 hectare groot, heeft 147 units en 45 huurders. Urban Industrial wil het huidige metrage aan bedrijven verdubbelen van 15000 meter naar 30000 meter.

Voor meer informatie:
Urban Industrial
Jan Brouns
Apollolaan 151
1070 Amsterdam
T: 020-3331405


Publicatiedatum: 21-9-2017
Auteur: Marjet Lubbers
Copyright: www.agf.nl

  

Ander nieuws uit deze sector:

20-7-2018 Staay Food Group meldt ID-Fraude
20-7-2018 Schouten deelt kritiek van CLTV op Nederlandss strategie in GMO groenten en fruit niet
20-7-2018 IMF: Nederland zwaar getroffen bij harde brexit
20-7-2018 Boerenbond vraagt om erkenning landbouwramp
20-7-2018 Negen aandeelhouders tweede generatie De Groot en Slot aan de slag met familiestatuut
20-7-2018 Agf-dieven slaan toe
20-7-2018 EC geeft informatie over nieuw gemeenschappelijk landbouwbeleid
20-7-2018 Grote stijging Turkse AGF-export naar Rusland
20-7-2018 "Zachte Brexit is nog ver weg"
20-7-2018 Turkse fruitexport in 5 maanden verdubbeld
19-7-2018 Nigeriaanse ondernemers verkiezen bitcoins boven eigen valuta
19-7-2018 Zo los je je vijf grootste WhatsApp ergernissen op
19-7-2018 Buren en NFO starten pilot ‘controle huisvesting’
18-7-2018 Provincie Noord-Holland gaat vogelschade voor 60% vergoeden
18-7-2018 EU en Japan zetten handtekening onder vrijhandelsakkoord
17-7-2018 Grootste vangst illegale gewasbeschermingsmiddelen ooit
17-7-2018 De Castro wil oneerlijke handelspraktijken aanpakken
17-7-2018 Telersvereniging kan teler te hulp schieten bij inkomensdaling
16-7-2018 Duitsland: overzees hardfruit voert de boventoon
16-7-2018 EU: €10 miljoen euro om groenten en fruit te promoten