Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Jan Brouns, Urban Industrial:

"Puzzelen op Spaanse Polder"

Tholen - Er gaat op korte termijn geen schop de grond in op Groothandelsmarkt Spaanse Polder. De nieuwe eigenaar Urban Industrial van Groothandelsmarkt Spaanse Polder in Rotterdam puzzelt op de inrichting van het bedrijventerrein. Ze doen eerst een aantal stappen terug en beschouwen de ontwikkeling als conceptueel vraagstuk. Het vastgoed zal een afgeleide daarvan zijn. "Gezien de oppervlakte van Spaanse Polder moeten er scherpe keuzes worden gemaakt. We kunnen niet alles faciliteren", zei Jan Brouns, managing director bij Urban Industrial tijdens de regiobijeenkomst van het Rotterdam Food Cluster. "We gaan de diepte of de breedte in. Vandaar dat we alle puzzelstukjes eerst beetpakken en bekijken of het past."


Jan Brouns managing director Urban Industrial spreekt op de Regiobijeenkomst Rotterdam Food Cluster

Faciliteren
Bij de ontwikkelingen kijkt Urban Industrial vooral naar de toekomst en daarbij spelen logistiek en online handel een grote rol. "Vroeger bestond 80 % van de omzet uit cash & carry en 20 % was distributie, nu is dat al omgekeerd", vertelt Jan. Urban Industrial is niet alleen verhuurder maar zij willen hun huurders faciliteren. "We willen de business van de huurders begrijpen en hen meenemen naar de volgende levensfase", aldus Jan Brouns. Dat is ook nodig. Op de handelsmarkt die sinds 1969 bestaat, zitten ook huurders die nog handelen zonder computer.Ambities
Urban Industrial wil naast handel ook dienstverlening toevoegen. Ze zetten in op diversificatie en multifunctionele ruimtes, bijvoorbeeld door een milieustraat toe te voegen of mogelijkheden voor het verwerken en opwaarderen van niet verkochte handel. Wat wel blijft is de focus op het netjes verhandelen van verse producten, de doelstelling uit 1969. Dat past bij investeerder Urban Industrial, wat een recent opgericht beleggingsfonds is en belegt in opdracht één van de grootste staatspensioenfondsen van de VS. 

Kwaliteit
Spaanse Polder is aan een transformatie toe. Sinds 1969 staat de ontwikkeling van het terrein stil. Urban Industrial kreeg Spaanse Polder in handen nadat zij een prijsvraag wonnen, uitgeschreven door de gemeente Rotterdam. Doelstellingen voor de ontwikkeling zijn het stimuleren van de economie door diversificatie en optimalisatie. Ook moet de ondermijning en veiligheid van Spaanse polder worden aangepakt. "Dat sluit aan bij onze ambities", vertelt Jan Brouns. "Het gaat ons om kwaliteit, duurzaamheid en toekomstbestendigheid. Wij willen een verbetering van binnenuit. Niet het aantal huurders is voor ons belangrijk maar dat huurders er willen zitten omdat het goed is voor hun business. We gaan ze daarbij helpen door het terrein te overkappen en de logistieke stromen en functies te verbeteren." 

Puzzelstukken
De grotere puzzelstukken die worden bekeken zijn clustering, flexibiliteit, diversificatie, multifunctionaliteit, kwaliteit en duurzaamheid. Daarnaast kijkt Urban Industrial ook naar educatie, beleving, productie, e-commerce. Naast de puzzel die het tempo van ontwikkeling bepaalt, bepalen ook andere eigenaren op Spaanse Polder de stappen die Urban Industrial kan zetten. De gemeente heeft wel een harde deadline gesteld. Er is nog 4 jaar voor de definitieve planvorming en 9 jaar voor de realisatie. "Daar worden we niet zenuwachtig van", aldus Jan.

Verdubbelen
De Groothandelsmarkt vervult een belangrijke rol voor de horeca, de detailhandel en andere hieraan gelieerde bedrijvigheid. Het terrein is 8 hectare groot, heeft 147 units en 45 huurders. Urban Industrial wil het huidige metrage aan bedrijven verdubbelen van 15000 meter naar 30000 meter.

Voor meer informatie:
Urban Industrial
Jan Brouns
Apollolaan 151
1070 Amsterdam
T: 020-3331405


Publicatiedatum: 21-9-2017
Auteur: Marjet Lubbers
Copyright: www.agf.nl

  

Ander nieuws uit deze sector:

23-4-2018 Iran gebruikt voortaan euro in plaats van dollar
20-4-2018 Bureau Veritas lanceert traceerlabel voor consumenten Origin
20-4-2018 44,5% gangbare landbouwproducten bevatten residu's
20-4-2018 "Vlaamse GMO-toepassing moet mee met de tijd"
19-4-2018 Waar leven de ultra rijke mensen?
19-4-2018 EU bereikt akkoord handelsovereenkomsten met Japan en Singapore
18-4-2018 Duitse taal essentieel voor handelsrelatie
16-4-2018 Britse werkgeversorganisatie wil harmonisatie voedselregels na Brexit
13-4-2018 Hierom krijgt de Russische roebel er ongenadig hard van langs
13-4-2018 Extra douaneformaliteiten na Brexit onvermijdelijk
12-4-2018 Bekijk het eens vanuit een andere hoek
12-4-2018 Infographic markttoegang buiten de EU
12-4-2018 Draagvlak 'Polenhotel' wordt onderzocht
12-4-2018 "Voorkom oneerlijke handelspraktijken"
12-4-2018 Handelsmissie China: "200 miljoen euro aan samenwerkingsakkoorden"
12-4-2018 Hoe Nederlandse technologie bij kan dragen voor Zuid-Afrikaanse telers
12-4-2018 Mogelijk importtarieven van 20% op voeding na Brexit
12-4-2018 Scholingsconsulent Hans Schilders geeft telers advies op maat
11-4-2018 Veel bio-partijen sluiten zich aan bij Kromkommer-initiatief
11-4-2018 Voorstel aanscherpen Europese betaaltermijnen retail