Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Jan Brouns, Urban Industrial:

"Puzzelen op Spaanse Polder"

Tholen - Er gaat op korte termijn geen schop de grond in op Groothandelsmarkt Spaanse Polder. De nieuwe eigenaar Urban Industrial van Groothandelsmarkt Spaanse Polder in Rotterdam puzzelt op de inrichting van het bedrijventerrein. Ze doen eerst een aantal stappen terug en beschouwen de ontwikkeling als conceptueel vraagstuk. Het vastgoed zal een afgeleide daarvan zijn. "Gezien de oppervlakte van Spaanse Polder moeten er scherpe keuzes worden gemaakt. We kunnen niet alles faciliteren", zei Jan Brouns, managing director bij Urban Industrial tijdens de regiobijeenkomst van het Rotterdam Food Cluster. "We gaan de diepte of de breedte in. Vandaar dat we alle puzzelstukjes eerst beetpakken en bekijken of het past."


Jan Brouns managing director Urban Industrial spreekt op de Regiobijeenkomst Rotterdam Food Cluster

Faciliteren
Bij de ontwikkelingen kijkt Urban Industrial vooral naar de toekomst en daarbij spelen logistiek en online handel een grote rol. "Vroeger bestond 80 % van de omzet uit cash & carry en 20 % was distributie, nu is dat al omgekeerd", vertelt Jan. Urban Industrial is niet alleen verhuurder maar zij willen hun huurders faciliteren. "We willen de business van de huurders begrijpen en hen meenemen naar de volgende levensfase", aldus Jan Brouns. Dat is ook nodig. Op de handelsmarkt die sinds 1969 bestaat, zitten ook huurders die nog handelen zonder computer.Ambities
Urban Industrial wil naast handel ook dienstverlening toevoegen. Ze zetten in op diversificatie en multifunctionele ruimtes, bijvoorbeeld door een milieustraat toe te voegen of mogelijkheden voor het verwerken en opwaarderen van niet verkochte handel. Wat wel blijft is de focus op het netjes verhandelen van verse producten, de doelstelling uit 1969. Dat past bij investeerder Urban Industrial, wat een recent opgericht beleggingsfonds is en belegt in opdracht één van de grootste staatspensioenfondsen van de VS. 

Kwaliteit
Spaanse Polder is aan een transformatie toe. Sinds 1969 staat de ontwikkeling van het terrein stil. Urban Industrial kreeg Spaanse Polder in handen nadat zij een prijsvraag wonnen, uitgeschreven door de gemeente Rotterdam. Doelstellingen voor de ontwikkeling zijn het stimuleren van de economie door diversificatie en optimalisatie. Ook moet de ondermijning en veiligheid van Spaanse polder worden aangepakt. "Dat sluit aan bij onze ambities", vertelt Jan Brouns. "Het gaat ons om kwaliteit, duurzaamheid en toekomstbestendigheid. Wij willen een verbetering van binnenuit. Niet het aantal huurders is voor ons belangrijk maar dat huurders er willen zitten omdat het goed is voor hun business. We gaan ze daarbij helpen door het terrein te overkappen en de logistieke stromen en functies te verbeteren." 

Puzzelstukken
De grotere puzzelstukken die worden bekeken zijn clustering, flexibiliteit, diversificatie, multifunctionaliteit, kwaliteit en duurzaamheid. Daarnaast kijkt Urban Industrial ook naar educatie, beleving, productie, e-commerce. Naast de puzzel die het tempo van ontwikkeling bepaalt, bepalen ook andere eigenaren op Spaanse Polder de stappen die Urban Industrial kan zetten. De gemeente heeft wel een harde deadline gesteld. Er is nog 4 jaar voor de definitieve planvorming en 9 jaar voor de realisatie. "Daar worden we niet zenuwachtig van", aldus Jan.

Verdubbelen
De Groothandelsmarkt vervult een belangrijke rol voor de horeca, de detailhandel en andere hieraan gelieerde bedrijvigheid. Het terrein is 8 hectare groot, heeft 147 units en 45 huurders. Urban Industrial wil het huidige metrage aan bedrijven verdubbelen van 15000 meter naar 30000 meter.

Voor meer informatie:
Urban Industrial
Jan Brouns
Apollolaan 151
1070 Amsterdam
T: 020-3331405


Publicatiedatum: 21-9-2017
Auteur: Marjet Lubbers
Copyright: www.agf.nl

  

Ander nieuws uit deze sector:

19-1-2018 Ongekend hoog niveau voor tomatenexport in 2017
19-1-2018 Bedrijfsleven moet zich voorbereiden op kosten Brexit
17-1-2018 “Importeren vanuit Dominicaanse Republiek kan de oplossing zijn”
16-1-2018 Amerikaanse belangenvereniging introduceert dienst voor juridische toetsing etikettering
16-1-2018 Europese Commissie verhoogt de financiering voor de afzetbevordering van Europese landbouwproducten
15-1-2018 Europese Commissie verhoogt financiering voor afzetbevordering Europese landbouwproducten
15-1-2018 Oezbekistan wil groentencorridor naar Baltische staten
15-1-2018 De euro: alle seinen op groen
15-1-2018 AGF-export Vietnam bereikt record van €2,9 miljard
12-1-2018 Preferentiële importheffingen Vietnam vanaf 2018 geldig
12-1-2018 Onderhandelaar Brexit staat open voor contact met bedrijfsleven
12-1-2018 Millennials en 40+: meer overeenkomsten dan verschillen
11-1-2018 Griekenland wil lokale teelt beschermen
9-1-2018 “Wat gaan Surinaamse telers exporteren?”
9-1-2018 Vietnam: Export AGF stijgt
8-1-2018 Britse telers krijgen langere overgangsperiode Brexit
8-1-2018 “Ons IQ daalt als we te weinig slapen”
5-1-2018 35 jaar wereldeconomie als een levend organisme
5-1-2018 EU en Chili praten over verlenging associatieverdrag
5-1-2018 Asda stapt uit inkoopgroep EMD