Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
"Robots voor AGF-sector nu al verouderd"

"Mechanisatie is een stap die ieder tuinbouwbedrijf jaren geleden al overwogen of genomen zou moeten hebben. Bedrijven die dit nog niet gedaan hebben, zouden dit in de nabije toekomst moeten doen," meent Josť R. SŠnchez Gůmez, manager business development bij El Dulze, een tuinbouwonderneming die zich onderscheidt door zijn grote investeringen in mechanisatie en de toepassing van de nieuwste robottechnologie in zijn productie- en vewerkingsprocessen. "We testen dit soort technologieŽn al ruim 12 jaar en ongeveer 10 jaar geleden hebben we de stap gezet om de meeste productielijnen te robotiseren," vervolgt Sanchez. "Het gaat ons niet alleen om de kostenbesparing, die weliswaar aanzienlijk is, maar ook om de kwaliteit van processen en producten te verbeteren. Sommige sectoren maken gebruik van technologieŽn die voor de agrifoodsector misschien futuristisch lijken maar eigenlijk toch alweer achterhaald zijn," voegt hij er aan toe. 

El Dulze is gevestigd in El Campo de Cartagena, in het hart van de vruchtbare tuinbouwstreek Murcia, in de plaats El Mirador, waar het bedrijf zijn producten produceert en verpakt. Het bedrijf beschikt over een areaal van 2.000 hectare waar het sla, baby-bladgroenten, kruiden en uien teelt, die naar heel Europa en het Midden-Oosten worden geŽxporteerd."Onze producten zijn zeer uniform dus de meeste robots worden gebruikt voor het snijden van sla voor deze verpakt wordt. Dit zorgt niet alleen voor een veel grotere productiviteit maar neemt werknemers eveneens werk uit handen dat velen spierpijn bezorgt als het met de hand wordt gedaan. Het verpakken en de kwaliteitscontrole wordt door productiepersoneel uitgevoerd. De overige robots worden ingezet voor het verplaatsen van pallets, docking en palletiseren. Naast een aanzienlijke kosten- en tijdsbesparing komt deze werkwijze bovenal de kwaliteit ten goede. Het werk voor de medewerkers wordt verlicht zodat deze meer tijd kunnen besteden aan kwaliteitscontrole en meer delicate handelingen," vertelt Sanchťz. 

Sanchťz legt uit dat er aan deze verandering in de productiefilosofie twee belangrijke redenen ten grondslag liggen. "Toen we in deze techniek begonnen te investeren was het moeilijk om aan arbeidskrachten te komen omdat veel mensen in de bouw werkzaam waren. Anderzijds voelden we evenals andere sectoren de noodzaak om onze productieprocessen te moderniseren."El Dulze heeft al zo'n Ä15 miljoen in deze technologie geÔnvesteerd. "Het grootste deel van deze investeringen heeft zich al terugverdiend. Wanneer men echter zulke investeringen doet, moet men rekenen op een afschrijvingsperiode van een jaar of vijf. Desondanks blijven we ieder jaar investeren door robots te vervangen en het implementeren van exclusieve technologieŽn zoals optische controlesystemen. Daarnaast verbeteren en automatiseren we alles wat met processen, kwaliteit en traceerbaarheid te maken heeft."

"Het is ons doel om altijd voorop te lopen en onze ervaring en kennis optimaal te benutten en toe te passen op manieren waar ons bedrijf bij gebaat is. We hebben een jaarlijks groeipercentage in de dubbele cijfers en we blijven groeien. We hebben een jong en dynamisch managementteam met hoge verwachtingen en capaciteiten," aldus Josť R. Sanchťz. 

Voor meer informatie:
NoemŪ Pťrez
Frutas El Dulze, S.L.
T: +34 968 174804
noemi@eldulze.es
http://eldulze.es/

Publicatiedatum: 26-9-2017

  

Ander nieuws uit deze sector:

17-1-2018 ďMachinaal verpakken van blauwe bessen beter voor kwaliteitĒ
16-1-2018 Aantal betalingen via iDEAL stijgt met een derde in 2017
16-1-2018 Nieuw irrigatiesysteem 'Metis'
15-1-2018 Software om lokale voedselketen te stimuleren
15-1-2018 Zo komen Chinezen aan hun likes....
11-1-2018 Mediane introduceert mobiele app
10-1-2018 Satellieten helpen Zuid-Afrikaanse telers water efficiŽnt te benutten
10-1-2018 Wie wordt de disruptive in de AGF-sector?
8-1-2018 Explosieve groei aantal bedrijven bij GS1 door online verkopen
4-1-2018 Cegeka voorziet Lamb Weston/Meijer van digitale werkplek
2-1-2018 Zespotige robots detecteren rijp fruit
2-1-2018 Maak van je auto een rijdend kantoor
22-12-2017 Oplossing voor drie veel voorkomende IT-vraagstukken uit de foodbranche
22-12-2017 Toekomstmuziek: met je smartphone meten hoe vers voedsel is
20-12-2017 "Belang cybersecurity werd afgelopen jaar duidelijk"
20-12-2017 The Greenery zet Ctac iPaaS-platform in voor vernieuwing telerapplicaties
19-12-2017 "Onze software maakt Excel overbodig bij verwerken van AGF-data"
18-12-2017 Pickingcentra zonder personeel de toekomst?
15-12-2017 "Onze volledige personeelsregistratie zit in het systeem"
13-12-2017 Consumentenbond: koop geen Samsung Galaxy S7, S7 Edge of J3 2016