Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
"Robots voor AGF-sector nu al verouderd"

"Mechanisatie is een stap die ieder tuinbouwbedrijf jaren geleden al overwogen of genomen zou moeten hebben. Bedrijven die dit nog niet gedaan hebben, zouden dit in de nabije toekomst moeten doen," meent José R. Sánchez Gómez, manager business development bij El Dulze, een tuinbouwonderneming die zich onderscheidt door zijn grote investeringen in mechanisatie en de toepassing van de nieuwste robottechnologie in zijn productie- en vewerkingsprocessen. "We testen dit soort technologieën al ruim 12 jaar en ongeveer 10 jaar geleden hebben we de stap gezet om de meeste productielijnen te robotiseren," vervolgt Sanchez. "Het gaat ons niet alleen om de kostenbesparing, die weliswaar aanzienlijk is, maar ook om de kwaliteit van processen en producten te verbeteren. Sommige sectoren maken gebruik van technologieën die voor de agrifoodsector misschien futuristisch lijken maar eigenlijk toch alweer achterhaald zijn," voegt hij er aan toe. 

El Dulze is gevestigd in El Campo de Cartagena, in het hart van de vruchtbare tuinbouwstreek Murcia, in de plaats El Mirador, waar het bedrijf zijn producten produceert en verpakt. Het bedrijf beschikt over een areaal van 2.000 hectare waar het sla, baby-bladgroenten, kruiden en uien teelt, die naar heel Europa en het Midden-Oosten worden geëxporteerd."Onze producten zijn zeer uniform dus de meeste robots worden gebruikt voor het snijden van sla voor deze verpakt wordt. Dit zorgt niet alleen voor een veel grotere productiviteit maar neemt werknemers eveneens werk uit handen dat velen spierpijn bezorgt als het met de hand wordt gedaan. Het verpakken en de kwaliteitscontrole wordt door productiepersoneel uitgevoerd. De overige robots worden ingezet voor het verplaatsen van pallets, docking en palletiseren. Naast een aanzienlijke kosten- en tijdsbesparing komt deze werkwijze bovenal de kwaliteit ten goede. Het werk voor de medewerkers wordt verlicht zodat deze meer tijd kunnen besteden aan kwaliteitscontrole en meer delicate handelingen," vertelt Sanchéz. 

Sanchéz legt uit dat er aan deze verandering in de productiefilosofie twee belangrijke redenen ten grondslag liggen. "Toen we in deze techniek begonnen te investeren was het moeilijk om aan arbeidskrachten te komen omdat veel mensen in de bouw werkzaam waren. Anderzijds voelden we evenals andere sectoren de noodzaak om onze productieprocessen te moderniseren."El Dulze heeft al zo'n €15 miljoen in deze technologie geïnvesteerd. "Het grootste deel van deze investeringen heeft zich al terugverdiend. Wanneer men echter zulke investeringen doet, moet men rekenen op een afschrijvingsperiode van een jaar of vijf. Desondanks blijven we ieder jaar investeren door robots te vervangen en het implementeren van exclusieve technologieën zoals optische controlesystemen. Daarnaast verbeteren en automatiseren we alles wat met processen, kwaliteit en traceerbaarheid te maken heeft."

"Het is ons doel om altijd voorop te lopen en onze ervaring en kennis optimaal te benutten en toe te passen op manieren waar ons bedrijf bij gebaat is. We hebben een jaarlijks groeipercentage in de dubbele cijfers en we blijven groeien. We hebben een jong en dynamisch managementteam met hoge verwachtingen en capaciteiten," aldus José R. Sanchéz. 

Voor meer informatie:
Noemí Pérez
Frutas El Dulze, S.L.
T: +34 968 174804
noemi@eldulze.es
http://eldulze.es/

Publicatiedatum: 26-9-2017

  

Ander nieuws uit deze sector:

20-7-2018 "Zorgeloos op vakantie en alles onder controle"
20-7-2018 Grip op je value chain van teler tot consument
19-7-2018 Shifter: Vast, flex en uitzendkracht in hetzelfde planningssysteem
19-7-2018 Britten ontwikkelen robot voor pluk zachtfruit
18-7-2018 "Nieuw instrument om rijpheid avocado's te meten"
18-7-2018 Creëer kunstmatige intelligentie met ... een aardappel
18-7-2018 Demodag IT Totaaloplossingen op 6 september
17-7-2018 Studenten bouwen appelplukrobots in wedstrijd
16-7-2018 Alibaba bestelt 3.000 ton Thais durianfruit voor volgend jaar
13-7-2018 Harvest House kiest voor Xcellent als IT-partner
12-7-2018 Nieuw systeem om houdbaarheid te berekenen
12-7-2018 "Eerlijk afrekenen is de uitdaging van iedere telersvereniging"
11-7-2018 SyncForce en PS in foodservice sluiten strategische partnerovereenkomst
10-7-2018 Dropcopter komt met bestuivingsresultaten
3-7-2018 Hi-tech appelinpakrobot geïntroduceerd
2-7-2018 Chinees tech-bedrijf richt zich op de overzeese markt
22-6-2018 Hoe meer gegevens je verzamelt, des te accurater je oogstraming
21-6-2018 Oekraïne: App beoogt sector te voorzien van live prijsvorming
19-6-2018 Fujitsu Tech introduceert biometrie in fruitteelt
15-6-2018 Agritech startup Nieuw-Zeeland floreert