Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dignus Boone, Bowa:

"Vraag naar uien begint nu op gang te komen"

Tholen - De laatste uien komen momenteel van het land. "De oogst heeft door de regenval best wat vertraging opgelopen, maar nu gaat het hard. Wij moeten nog zo'n 700 tot 800 ton binnenkrijgen, dus het schiet nu lekker op", vertelt Dignus Boone van uiensorteer- en pakstation Bowa uit Waarde. "Het is een paar weken wat kalmer geweest, maar de vraag naar uien begint nu los te komen. Er komt wat meer actie in. Ook voor volgende week komt er al best wat vraag los, waarbij West-Afrika wel de kartrekker is."



Dit seizoen zijn er vanuit Nederland tot en met week 36 al bijna 47.000 ton uien naar Senegal verscheept. Onlangs stelde het land, de grootste afnemer van Nederlandse uien, een invoerquotum in waarbij bepaald werd dat Nederland met terugwerkende kracht over de periode van 1 september tot 1 december 2017 niet meer dan 65.000 ton uien naar Senegal exporteren. "Nu is het maar te hopen dat iedereen zijn verstand gebruikt en niet dag en nacht gaat draaien, zodat we de markt niet gelijk overvoeren", constateert Dignus.



Kwalitatief zijn de partijen volgens de uienverpakker sterk wisselend. "Het is net jammer dat veel uien geen optimale kleur hebben door de regenval. De ene partij is beter dan de andere partij. We halen het niet bij de prachtige kwaliteit van vorig jaar. Maar vorig jaar hadden we ook de prijs niet en het is te hopen dat de uien dit jaar ook meer geld opbrengen. Ik ben positief gestemd en zie best wat lichtpuntjes, gezien de weersperikelen in meerdere delen van de wereld. De prijs is nu stabiel en als de vraag doorzet, zie ik hem ook nog wel opleven."

Voor meer informatie:
Bowa BV
Weelweg 19,
4414 AW Waarde
Tel: 0113 503 000
info@bowabv.nl