Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"Brief aan formateur: "Verhoog BTW op groenten en fruit niet"

Verschillende organisaties, zoals GroentenFruit Huis en verschillende universiteiten, reageren op de geruchten rond de voorgenomen verhoging van het lage BTW tarief in het ontwerp regeerakkoord. Zij zijn tegen een BTW-verhoging in de groenten- en fruitsector.

Ook Gert Mulder, directeur GroentenFruit Huis reageerde in de brief. Hij stelt dat BTW-verhoging van groenten en fruit een grote stap achteruit is in de inspanningen om de consumptie van groenten en fruit te verhogen. "Terwijl een hogere consumptie alleen maar voordelen oplevert voor het kabinet. Zowel voor de economie als voor gezondheid en verduurzaming van Nederland. De maatschappelijke nadelen zijn vele malen groter dan de fiscale opbrengst."


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


"Er zal toch voldoende geld moeten binnen komen.Ik ben geen VVDer.
Vindt dat de gemiddelde consument geld uit geeft aan veel producten die ze niet echt nodig hebben.o.a.frisdrank,bier,koekjes,snoep,drank,
enz.als ik in de supermarkt loop en zie wat er in de winkel wagen ligt kan 80% er zo weer uit wat je niet echt nodig hebt om een goed leven te leiden.Overigen vind ik groente en fruit in Nederland niet te duur zag nu een bloemkool voor € 0,99 spruitjes 1/2 kg voor € 0,49 3 paprika"s € 1,25.
"
Frans Franke , Hengelo - 2017/10/06 12:49:51.000


Belast dan de producten die er puur voor genot zijn zoals snoep, chips, cola, alcohol, rookwaren, etc. en maak groente en fruit belastingvrij.
Wil je echt een slag slaan in de gezondheidszorg en de samenleving daadwerkelijk een betere toekomst geven dan is het belasten van AGF geen optie. En geld hebben we meer dan zat... Nederland staat zo dik in de plus dat het zelfs geld kost zoveel als we hebben. Er wordt verkeerd geinvesteerd. Dat is het grote problem. Niet die paar procent extra op AGF.. echt verdienen doen ze daar ook niet op.
Frenk Ferm, Middelie - 2017/10/06 16:17:04.000


Ik mis de handtekening van de NFO in deze brief. verder zal het zo zijn dat als de verhoging in gaat . De supers reclame maken met gelijkblijvende prijzen. over de rug van de telers . Door lagere telersprijzen af te dwingen . De telers hebben de afgelopen jaren genoeg offers gebracht voor de economie het is tijd om wat terug te krijgen. In plaats van zoveelste lastenverhoging.
Martien Tielen, Sevenum - 2017/10/12 05:59:09.000© UienNieuws.nl 2018