Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Adriaan van Belzen, Daily Onions:

"Britse vraag naar uien blijft achter"

Tholen - Waar het Verenigd Koninkrijk anders in het vroege seizoen nog weleens goed aan de markt kon zijn voor Nederlandse uien, blijft die vraag momenteel wat achter. Volgens Adriaan van Belzen van Daily Onions komt dat door een combinatie van factoren. "Men is heel lang doorgegaan met de oude oogst, waardoor men ook later met de plantuien is gestart. Verder zie je nu toch ook dat het Brexit-effect zich laat gelden, omdat de inflatie verder oploopt."



"Vorig jaar hebben veel Britse telers tot het einde van het seizoen gewacht om hun uien te verkopen maar nu zie je, overigens net als in Nederland, dat ze makkelijker afscheid nemen van hun uien. Ze gaan er echt vol in", vervolgt Adriaan. Hij voorziet voor de komende maanden een stabiele markt. "De afzetkanalen zijn bekend en ik voorzie voor het eerste deel van het seizoen weinig verrassingen. Wat er na februari gebeurt, weet niemand."

"De kwaliteit van de uien is weliswaar niet zoals vorig jaar, maar toch zijn veel uien, in tegenstelling tot de aardappelen, nog onder redelijke omstandigheden van het land gekomen. Het valt te bezien hoe de uien zich kwalitatief houden. Voorlopig is vooral het vinden van de grove maten een uitdaging. Hoe grover de uien, hoe vaster de prijzen. Baalprijzen van de middels liggen rond de 11/12 cent, maar lopen op tot 19/20 cent voor de 'supers'.

Voor meer informatie:
Daily Onions BV
Bosberg 31
6464 HE Kerkrade
Mob: +31 654 225 886
adriaan@dailyonions.com
www.dailyonions.com