Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
11 & 12 oktober Nekkerhal in Mechelen

Empack Mechelen 2017: verpakkingsbeurs vecht terug tegen internet

Tholen - Afgelopen woensdag 11 oktober en donderdag 12 oktober werd in het Belgische Mechelen een nieuwe editie van de verpakkingsbeurs Empack gehouden in de Nekkerhal. In totaal waren er 185 stands aanwezig waar de producenten hun verpakkingen, etiketten of machines tentoonstelden. Een deel van de standhouders is ook actief in de AGF-sector. 


Standhouders op de Empack 2017 in Mechelen.

Naast de algemene voedingsindustrie werd er ook genoeg aandacht geschonken aan de verpakkingen en machines die toe te passen zijn in de AGF-wereld. Met lezingen, een innovatiecentrum en natuurlijk de stands, probeerde de organisatie van de Mechelse Empack 2017 de bezoekers wijzer te maken. Duurzaamheid, biologisch afbreekbare verpakkingen en het verlengen van de houdbaarheid zijn de hoofdthema's die centraal stonden in Mechelen. 


Internet tegen beurs
De reacties van de producenten in de sector waren op de beurs over het algemeen positief, al ervoeren zij vooral de afgelopen edities, onder andere de Empack in Brussel, als minder geslaagd. Een aantal deelnemers geven de beurs dit jaar opnieuw een kans na deelname een aantal jaar overgeslagen te hebben. De reden daarachter was het teruglopende bezoekersaantal van de afgelopen jaren, dat veel mensen wijten aan de populariteit van het internet. Volgens een aantal standhouders vinden klanten het soms makkelijker en tijdbesparend om via internet informatie over verpakkingen en machines op te zoeken, in plaats van daadwerkelijk naar een beurs zoals de Empack te gaan. Ook wordt opgemerkt dat dit een trend is die op meerdere Europese verpakkingsbeurzen te merken is.


De Nekkerhal in Mechelen.

Technologie op beurs
Nadine Francus organiseert voor het eerst de Empack in Mechelen en herkent die geluiden, toch benadrukt zij het belang als een beurs zoals deze. "Ik ben positief over deze editie van de beurs", vertelt zij. "Dit jaar gaat het om rond de 3200 bezoekers over twee dagen. De vorige editie waren dat er zo'n 2800, een stuk minder inderdaad. Het is belangrijk om een beurs in het teken te zetten van vernieuwingen en veranderingen, je moet met de tijd meegaan. Dat is ook de reden waarom wij met het meubilair meer sfeer willen creëren en de technologie toepassen in de beurs. Zo krijgt iedereen bij binnenkomst een badge waar digitale gegevens opstaan. Wanneer geïnteresseerden dan bij een stand aankomen, houdt diegene zijn badge met zijn naam voor een kaartlezer. Op die manier krijgt zowel de standhouder als de geïnteresseerde persoon digitaal de gegevens opgestuurd, zodat je niet meer met een pak visitekaartjes hoeft te sjouwen. Ook hebben wij een digitale plattegrond bij de ingang geplaatst waar mensen eenvoudig de stand kunnen opzoeken. Dat zijn van die technologische dingen, waardoor je jezelf als beurs kunt onderscheiden"


Nadine Francus organiseert voor het eerst de Empack Mechelen 2017.

Hoewel het bezoekersaantal een punt van discussie is, laten Nadine maar ook meerdere standhouders weten het belang van de beurs in te zien. Zo laten aanwezigen weten dat de kracht van de beurs zit in de ontmoetingsplaats. Het face to face contact, het voelen van de producten en het stellen en beantwoorden van technische vragen wordt toch als een groot voordeel van de beurs gezien.

Foto's: Andries Gunter en Joost Verdult


Publicatiedatum: 13-10-2017
Auteur: Joost Verdult
Copyright: www.agf.nl

  

Ander nieuws uit deze sector:

20-7-2018 Interpom Primeurs 2018 uitverkocht
20-7-2018 Netwerkborrel Comité Importeurs en Exporteurs Derde Landen
19-7-2018 Programma open dagen Proeftuin Randwijk
19-7-2018 Vraag naar Europese biologische producten in de lift in Midden-Oosten
19-7-2018 Poolse AGF-beurs Fresh Market 2018 groeit dit jaar
18-7-2018 In Berlijn zonder stand: trend of incident?
17-7-2018 Fotoverslag van Amerikaanse biobeurs Organic Produce Summit
17-7-2018 Staay Food Group ziet af van deelname aan de Fruit Logistica 2019
17-7-2018 4th EU Fresh Info Forum
17-7-2018 Hockeyster Maartje Paumen at tijdens topsportcarrière dagelijks blauwe bessen
17-7-2018 Internationale journalisten op excursie van ‘Field to Fork’ in Westland
17-7-2018 Verduurzaming voedselproductie centraal in Holland Paviljoen Grüne Woche
17-7-2018 Vierdaagsewandelaars halen bijna de groente- en fruitnorm
13-7-2018 Open dag blauwebessentelers op 14 juli
11-7-2018 Frankrijk: Vijf tomaten innovaties om in de gaten te houden
9-7-2018 Tweedaagse trip Agri Ladies naar Dublin
9-7-2018 Webinar huisvesting arbeidsmigranten
6-7-2018 Kas op kinderdagverblijf valt in de prijzen tijdens HortiHeroes
6-7-2018 "Kolen, een teelt met toekomst"
4-7-2018 Tweede editie van Interpoma China