Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Deskundige leert in Niger hoe ze in Ghana uien importeren

Onderzoek op twee markten in Accra en Kumasi door de Ghana Agricultural Producers and Traders Organization (GAPTO), de overkoepelende organisatie van agrarische handelaren, wijst uit dat Ghana in 2010 en 2011 voor circa 120 miljoen dollar (102 mln euro) aan uien heeft geïmporteerd.

De onderzoekers hebben de cijfers voor de daaropvolgende zes jaar niet kunnen verwerken, maar zijn van mening dat dit bedrag in 2017 vele malen hoger zou kunnen zijn. De situatie is dus dat er dagelijks tonnen uien over de West-Afrikaanse wegen naar de Agbogbloshie-uienmarkt in Accra worden vervoerd en sommige handelaren zijn van mening dat dit ten koste gaat van lokaal geteelde uien.
 
Osman Mohammed, secretaris van de Accra Onion Sellers and Porters Co-operative Society, stelt voor dat Ghana de invoer van uien vermindert, dat lokale telers meer moeten telen en dat er van de Nigerezen moet worden geleerd. Hun methodes zouden dan in Ghana geïmplementeerd moeten worden.

In Ghana is er echter een grote vraag naar importuien; sommigen beweren dat de uien uit Niger van betere kwaliteit zijn. Uit onderzoek op Accra's snelst groeiende uienmarkt in Agbogbloshie bleek volgens uienhandelaar Awal Alhassan, die meer dan tien jaar ervaring heeft in deze branche, dat Ghana geen uien heeft die vergelijkbaar zijn met de import uit Niger. "Onze uien zijn niet goed, vergeleken met die uit Niger. Daarom verkiezen Ghanezen de Nigerese uien. De uien uit Niger zijn anders. Ze zijn erg zoet en geel van kleur."

Bron: citifmonline.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018