Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
EPS en LPR vieren samen hun 25-jarig bestaan

Euro Pool System (EPS) en La Palette Rouge (LPR) vieren samen hun 25-jarig bestaan Twee divisies, beiden met hetzelfde oprichtingsjaar, delen hun expertise op het gebied van poolingssystemen voor herbruikbare verpakkingen. EPS is met zijn herbruikbare kratten en klapkratten de standaard in de Europese keten voor het verpakken van verse en voorverpakte voedingsmiddelen. LPR heeft met zijn innovatieve palletpoolingssysteem een toonaangevende positie in de FMCG-sector. Door het uitwisselen van kennis, ervaringen en ideeŽn met elkaar en met de klant, creŽren EPS en LPR ruimte voor innovatie en synergie in de gehele toeleveringsketen. Beide divisies willen hun klanten bedanken voor het vertrouwen en de samenwerking in de afgelopen 25 jaar. 


 
EPS
"Ons verhaal begon in 1992, toen drie verpakkingspools, onderdeel van de coŲperatieve veilingsorganisaties in Nederland, BelgiŽ en Duitsland, een einde maakten aan de logistieke impasse en inefficiŽntie bij het verpakken van versproducten. Ze sloegen de handen ineen en kwamen tot een standaardverpakking voor groenten en fruit", vertelt Dirk Vercammen, Regional Director Western Europe bij Euro Pool System.  
 
LPR
Eind 2011 nam Euro Pool System LPR over, waarmee het productportfolio en de logistieke diensten voor retailklanten werden uitgebreid. "LPR wordt vandaag de dag door de toonaangevende spelers in de FMCG-sector gezien als belangrijke pallet-poolingspecialist. We hebben deze positie verworven door onze inzet, het vertrouwen en de loyaliteit van onze klanten, onze strenge kwaliteitsnormen en met name door de dagelijkse betrokkenheid van ons personeel", zegt Xavier Goube, Managing Director van LPR.
 
Euro Pool Group
De bedrijven blijven als twee divisies binnen de Euro Pool Group opereren, maar de bronnen worden gedeeld, waardoor een synergie ten voordele van de klant ontstaat. Met klanten in 35 landen en meer dan 150 servicecentra circuleren er miljoenen kratten en pallets in de keten, met als doel (verse) voedingsmiddelen met een minimale productschade bij winkels af te leveren. Dit resulteerde in 2016 in een omzet van meer dan 500 miljoen euro, bewerkstelligd door een personeelsbestand van ongeveer 1000 medewerkers. "We zijn trots op onze geschiedenis, onze producten, wat we hebben bereikt en ons loyale en toegewijde team.  We zijn blij dat we onze partners kunnen helpen met het verbeteren van de duurzaamheid in de voedingsmiddelenketen. Kiezen voor herbruikbare verpakkingen is bewust kiezen voor een duurzame toeleveringsketen", zegt Gerjo Scheringa, CEO van Euro Pool Group.

En de toekomst? Er is nog genoeg ruimte om te groeien en Euro Pool System en LPR zijn vastbesloten de stijgende lijn voort te zetten. "We hebben een product en systeem ontwikkeld dat toekomstbestendig is. Beide divisies zijn gebaseerd op een 'circulaire-economie-aanpak'. Duurzaamheid is onze kernwaarde. Om die reden zijn we ervan overtuigd dat een toenemend aantal belanghebbenden zich aan zal sluiten bij onze poolingsformule, waarmee de CO2-uitstoot wordt gereduceerd, voedselverspilling wordt tegengegaan en een betere wereld kan worden gecreŽerd voor de volgende generatie. Onze doelen zijn duidelijk en we zijn klaar voor de toekomst", licht Gerjo Scheringa toe.
 
Hoogtepunten in de geschiedenis van EPS en LPR
 • 1992 
 • Euro Pool System (EPS) opgericht in de Benelux en Duitsland door veilingorganisaties  
 • La Palette Rouge (LPR) opgericht in Toulouse
 • 1997
 • EPS ontwikkelt het klapkrat (tot 86% minder volume wanneer ingeklapt)
 • 1997 Ė 2017
 • EPS-kratten worden populair in Europa en daarbuiten.
 • Opening van vestigingen in Spanje, Frankrijk, ItaliŽ, TsjechiŽ, Slowakije, het Verenigd Koninkrijk, Griekenland, Hongarije, Polen en Zuid-Afrika
 • LRP breidt activiteiten binnen Europa uit met de opening van vestigingen in de Benelux, Portugal, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, ItaliŽ en Polen
 • 2011 
 • EPS neemt het Franse palletpoolingsbedrijf LPR over
 • 2017
 • EPS is trotse marktleider in Europa met een jaaromzet van 322 miljoen euro en meer dan een miljard producten in circulatie in 30 landen LPR bereikt een jaaromzet van rond de 200 miljoen euro en 80 miljoen producten in circulatie in 14 landen
 
www.europoolsystem.com 
www.lpr.eu
www.europoolgroup.com
 
 

Publicatiedatum: 31-10-2017

  

Ander nieuws uit deze sector:

20-7-2018 Van supermarktinkoper naar leverancier
20-7-2018 REO Veiling zet met Fine Fleur sterk in op zachtfruit
20-7-2018 "We hebben geen tekort aan projecten op Saint-Charles International"
19-7-2018 "Wat meer trots zou de AGF-sector goed doen"
19-7-2018 Qualiservice neemt Etter Beratung over
19-7-2018 Philips Fruittuin: van werkverschaffing tot verbinder van consument en producent
18-7-2018 Neem een kijkje in een Californisch avocadopakstation
18-7-2018 "Het zijn niet allemaal gemakkelijke jaren"
17-7-2018 Belgische druiven: elk jaar weer minder aanbod
17-7-2018 Greenyard raamt schade recall op 30 miljoen
16-7-2018 Greenyard onder vuur na listeriabesmetting
16-7-2018 "Als-ie onrijp is, dan is het geen Natureís Pride-avocado"
16-7-2018 Kees Rijnhout steunt met Black Jaguar Foundation grootste herbebossingsproject ter wereld
16-7-2018 "Ons aanbod omvat alles wat gastronomie nodig heeft"
13-7-2018 Kersen: hoe nieuwe rassen de Nederlandse kers aan een comeback helpen
13-7-2018 D'aucy neemt Saint Mamet over
12-7-2018 Vertrek Adjunct Directeur Silvia Janssen-Voorbij bij Kompany
12-7-2018 Jumbo benoemt managing director voor BelgiŽ
12-7-2018 Fustdieven worden brutaler: volle bakken leeggegooid
12-7-2018 K÷LLA: Patric Gutknecht wordt directielid in Zwitserland