Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Droogte heeft ernstige gevolgen voor Spaanse knoflookteelt

De droogte die de regio Las Pedroñeras teistert, brengt ernstige schade toe aan de knoflooksector. De Spaanse nationale vereniging van telers en verkopers van knoflook (ANPCA) legt uit dat het gebrek aan water tijdens de huidige oogsts funest kan zijn voor de winstgevendheid van de knoflookteelt.

De directeur van de ANPCA, Luis Fernando Rubio, geeft aan dat de plant op dit moment tussen 2000 en 2500 m3 water per hectare nodig heeft. Dit dwingt telers om voor andere irrigatiemethoden te kiezen, zoals druppelirrigatie. Door de hoge elektriciteitskosten betekent dit een aanzienlijke stijging van de productiekosten.
Bovendien is er onzekerheid over de hoeveelheid water die beschikbaar is voor de landbouw, waardoor minder telers kiezen voor de knoflookteelt. Rubio geeft aan dat de eerste hoeveelheid water essentieel zijn voor het wortel schieten van het zaad, zodat de plant goed kan groeien. Hier komt nog bij dat de droogte het areaal dat geschikt is voor knoflookteelt, beperkt. Hoewel er geen gegevens zijn over de grootte van het areaal, wordt verwacht dat het zal verminderen. 

Bron: cadenaser.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018