Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Euro Pool System viert 25-jarig jubileum en opent depot Barendrecht

Tholen - Vrijdag 10 november was het feest in Barendrecht. Euro Pool System vierde haar 25-jarig jubileum en combineerde dat met de opening van het depot aan de entree van het handelscentrum in Barendrecht in samenwerking met partners WDP en The Greenery. "Onze herbruikbare verpakkingen zorgen al een kwart eeuw voor een efficiënte supply chain voor onze klanten. We zorgen ervoor dat de waardevolle producten van onze producenten en leveranciers efficiënt, duurzaam en onbeschadigd bij de supermarkt aankomen. Dag in, dag uit, jaar in, jaar uit en decennium na decennium", zo constateerde CEO Gerjo Scheringa van Euro Pool Group.



"Onze divisies zijn hun tijd ver vooruit, niet alleen op het gebied van samenwerking, gemak en efficiency, maar ook als het gaat om duurzaamheid en CO2-reductie. De visionairs die Euro Pool System hebben opgericht zijn drie verpakkingspools van de coöperatieve veilingen in België, Duitsland en Nederland die in 1992 een einde wilden maken aan de logistieke impasse. Het blauwe EPS-fust is van het begin af een groot succes geweest. En het gebruik stijgt nog altijd met 8-10% per jaar. Doelstelling voor de komende jaren is om tot een circulaire economie te komen, een voorbeeld hiervan is de treinverbinding 'Cool Rail' waar we in participeren", vertelde Gerjo. Over het onderwerp circulaire economie was als speciale gast voormalig premier Jan-Peter Balkenende uitgenodigd, die vanuit zijn professie daarover een bezielend betoog hield.



Barendrecht
De laatste spreker was Dirk Vercammen, Regional Director Region West van Euro Pool System, die inging op de start van het Barendrecht-depot. "En daarbij gaat het niet alleen om een gebouw. Het is ook ons beleid, in het kader van voedselveiligheid en hygiëne, om alle kratten te wassen voor ze onze servicecentra verlaten. Om deze kisten volgens de normen in de Benelux te kunnen wassen, hebben we sterk geautomatiseerde apparatuur nodig. De apparatuur die we vandaag officieel opstarten, is van A tot Z door eigen medewerkers van Euro Pool System ontworpen en beschikken over de nieuwste technologie op het gebied van het uitklappen van kisten, het identificeren en tellen van de kisten met fotografie, het verwijderen van etiketten, kwaliteitscontrole en automatische sortering.



Na een letterlijk hoogstandje door acrobaten, knipten Tony de Pauw (WDP), Steven Martina (The Greenery), Dirk Vercamman en Gerjo Scheringa (Euro Pool System) gezamenlijk het nieuwe depot voor geopend.

Klik hier voor de fotoreportage

Foto's: Daan Sturm