Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gecombineerde bewaring in het Groningse Usquert



Op het bedrijf van Jan Pieter Bierema en zijn vrouw Aletta, dat 86 ha meet, wordt, naast het houden van pluimvee, ook graan, suikerbieten, pootaardappelen, consumptieaardappelen en uien geteeld.



In 2016 werd gestart met de bouw van de huidige nieuwe bewaarloods voor aardappelen met daarin 2 cellen voor kistenbewaring, elk goed voor zo een 600 kisten voor aardappelen en uien.



Er is een bewuste keuze gemaakt voor een zuigventilatiesysteem van Mooij Agro, dat voorzien is van mechanische koeling in beide cellen. Tevens is er een betonnen bewaarruimte voorzien voor de opslag en conditionering van 850 ton tarwe én is er overdekte overslagruimte gecreëerd met de mogelijkheid voor opslag en geconditioneerde bewaring van 650 ton suikerbieten.



Jan Pieter Bierema vertelt, dat de aardappels, die geteeld worden voor McCain Food, Lelystad, worden bewust bewaard in kisten. "Op deze manier kunnen wij flexibeler zijn met het afleveren en hebben wij meer controle over het product. Ook verwachten wij een betere kwaliteit van ons product in geval van een lange bewaartijd. De bewaring in combinatie met de mechanische koeling draagt bij tot een hoger rendement van de aardappelen en uien. Wij zijn op dit moment dan ook tevreden met deze huidige situatie".



Bron: Mooij Agro

Publicatiedatum: