Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Fotoreportage

AGF Kennis(sen)dag 2017 bij Excelsior

Tholen – Terugblikkend op de afgelopen jaren bestaat de AGF Kennis(sen)dag uit een aantal vaste ingrediënten: een voetbalstadion, twee sprekers, pakweg 300 AGF'ers, veel tijd om te kletsen en een goedgevulde goodiebag bij vertrek. Ook gisteren ontbraken deze ingrediënten niet toen het  Van Donge & De Roo Stadion in Rotterdam, thuishaven van SBV Excelsior, voor even het middelpunt vormde van de AGF-sector.


Klik hier voor de fotoreportage.

Wie vroeg kwam, kon met één van de rondleidingen door het stadion mee waarbij onder andere de kleedkamers, de kantine en de grasmat geïnspecteerd werden. Volgens sommigen hing in de kleedkamers "de geur van de sporters". In de kantine worden de muren opgesierd met enkele foto's van oud-voetballers. Hoogtepunt van de rondleiding was natuurlijk de grasmat. Een paar mannen, een grasmat waar professioneel voetbal op gespeeld wordt en een voetbal, het resultaat laat zich raden: er werd een balletje getrapt.

Na de korte sportieve warming-up werd het tijd voor de eerste helft, het serieuze deel, waarbij trendwatcher Jan-Willem Grievink een beeld schetste van de veranderingen in de retailmarkt voor de komende jaren. De strijd om het 'maagaandeel'. De oude traditionele manier van handel zal niet verdwijnen, maar de nieuwe trends en handelsvormen zullen wel aan aandeel winnen. Een uitgebreid verslag van zijn presentatie volgt deze week op deze site.

John van Zweden (links), de behangkoning, vertelde tijdens de tweede helft met een typisch Haags accent over zijn voetbalavontuur in de Engelse competitie. Als tiener raakte hij geïnteresseerd in het Engelse voetbal en bezocht hij wedstrijden aan de andere kant van de Noordzee. Swansea City, de club uit Wales, veroverde een speciaal plekje in het hart van de Hagenees. Toen de club in 2001 op het randje van een faillissement balanceerde, werd hij, samen met enkele andere investeerders, min of meer per ongeluk eigenaar van de club.

Dat jaar diende een rechtszaak tegen de eigenaar van de club en werden nieuwe investeerders gezocht. Vlak voor de deadline op vrijdagmiddag werd John ingeschakeld die geen seconde nadacht en met een bankgarantie voor 50.000 pond in zijn binnenzak naar Wales reisde. "Ik had de hypotheek een beetje verhoogd, dat kon toen nog," vertelt John. Daarmee vormde hij de het laatste stukje van de reddingsboei voor de club,  maar de aankoop van de club had direct al meer gevolgen. Op zondag stonden verschillende Britse tv-stations op de stoep bij zijn vrouw, nieuwsgierig naar de mysterieuze behangkoning uit Den Haag die plotseling aan het roer van de club stond. Mevrouw Van Zweden was op dat moment niet op de hoogte van de laatste investering van haar man.De nieuwe eigenaren van de voetbalclub waren, op John na, allemaal lokale ondernemers. In de jaren die volgden stond Swansea onderaan de ranglijst van de bookmakers, mede door de bescheiden begroting die de nieuwe eigenaren opstelden. In tegenstelling tot deze verwachtingen behaalde Swansea in enkele jaren tijd twee handen vol overwinningen. Bekers, promoties, Europees voetbal, het lag allemaal niet alleen binnen handbereik, maar werd ook gehaald. John sluit af met een advies: geloof in wat je doet en geef geen geld uit dat je niet hebt.Met dat slotadvies liep het programma over in de 'derde helft'. Terwijl de AGF'ers binnen netwerkten en zich te goed deden aan een rijk gevuld buffet, maakten op het veld twee damesteams zich op voor een wedstrijd. Enkele voetballiefhebbers uit de sector verzamelden zich op de tribune om het spel gade te slaan en van commentaar te voorzien.

Klik hier voor de fotoreportage.

Foto's: Colinda Smits, Joost Verdult en Andries Gunter

Publicatiedatum: 22-11-2017
Auteur: Rudolf Mulderij
Copyright: www.agf.nl

  

Ander nieuws uit deze sector:

15-2-2018 "30% Spaans energieverbruik gaat op aan voeding"
14-2-2018 Brexit heeft impact op de Vlaamse land- en tuinbouw
14-2-2018 Consument gaat inkopen bepalen op basis van informatie uit de keten
13-2-2018 Mexico zet in op handelsakkoord EU voor maart
13-2-2018 India als het dezelfde bevolkingsdichtheid had als de VS
12-2-2018 'Verstoring van de distributie'
12-2-2018 1,6 miljard euro beschikbaar in 2018 voor modernisering Poolse landbouwbedrijven
12-2-2018 AGF-oogst rot weg door tekort aan mankracht VK
12-2-2018 "Geen oneerlijke handelspraktijken in Nederland"
7-2-2018 Zes tips om je medewerkers te laten uitblinken
7-2-2018 Efficiënt werken......
6-2-2018 Na 25 jaar krijgt West-Afrika weer een landbouwraad
6-2-2018 Wat zijn de economische consequenties van de Brexit voor Nederland?
5-2-2018 Food is steeds meer een dienstverlening
5-2-2018 Rapport over Incasso's wereldwijd
2-2-2018 "Draghi laat zich niet verleiden:
2-2-2018 Grootste samenwerkfrustratie: niet weten wat collega bijdraagt
1-2-2018 Veel ‘nieuwe’ klassieke zakenauto’s in 2018
1-2-2018 Areaal Milieukeur AGF open teelt verdubbeld
31-1-2018 Waarschuwing voor spooknota EBN