Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Fotoreportage

AGF Kennis(sen)dag 2017 bij Excelsior

Tholen – Terugblikkend op de afgelopen jaren bestaat de AGF Kennis(sen)dag uit een aantal vaste ingrediënten: een voetbalstadion, twee sprekers, pakweg 300 AGF'ers, veel tijd om te kletsen en een goedgevulde goodiebag bij vertrek. Ook gisteren ontbraken deze ingrediënten niet toen het  Van Donge & De Roo Stadion in Rotterdam, thuishaven van SBV Excelsior, voor even het middelpunt vormde van de AGF-sector.


Klik hier voor de fotoreportage.

Wie vroeg kwam, kon met één van de rondleidingen door het stadion mee waarbij onder andere de kleedkamers, de kantine en de grasmat geïnspecteerd werden. Volgens sommigen hing in de kleedkamers "de geur van de sporters". In de kantine worden de muren opgesierd met enkele foto's van oud-voetballers. Hoogtepunt van de rondleiding was natuurlijk de grasmat. Een paar mannen, een grasmat waar professioneel voetbal op gespeeld wordt en een voetbal, het resultaat laat zich raden: er werd een balletje getrapt.

Na de korte sportieve warming-up werd het tijd voor de eerste helft, het serieuze deel, waarbij trendwatcher Jan-Willem Grievink een beeld schetste van de veranderingen in de retailmarkt voor de komende jaren. De strijd om het 'maagaandeel'. De oude traditionele manier van handel zal niet verdwijnen, maar de nieuwe trends en handelsvormen zullen wel aan aandeel winnen. Een uitgebreid verslag van zijn presentatie volgt deze week op deze site.

John van Zweden (links), de behangkoning, vertelde tijdens de tweede helft met een typisch Haags accent over zijn voetbalavontuur in de Engelse competitie. Als tiener raakte hij geïnteresseerd in het Engelse voetbal en bezocht hij wedstrijden aan de andere kant van de Noordzee. Swansea City, de club uit Wales, veroverde een speciaal plekje in het hart van de Hagenees. Toen de club in 2001 op het randje van een faillissement balanceerde, werd hij, samen met enkele andere investeerders, min of meer per ongeluk eigenaar van de club.

Dat jaar diende een rechtszaak tegen de eigenaar van de club en werden nieuwe investeerders gezocht. Vlak voor de deadline op vrijdagmiddag werd John ingeschakeld die geen seconde nadacht en met een bankgarantie voor 50.000 pond in zijn binnenzak naar Wales reisde. "Ik had de hypotheek een beetje verhoogd, dat kon toen nog," vertelt John. Daarmee vormde hij de het laatste stukje van de reddingsboei voor de club,  maar de aankoop van de club had direct al meer gevolgen. Op zondag stonden verschillende Britse tv-stations op de stoep bij zijn vrouw, nieuwsgierig naar de mysterieuze behangkoning uit Den Haag die plotseling aan het roer van de club stond. Mevrouw Van Zweden was op dat moment niet op de hoogte van de laatste investering van haar man.De nieuwe eigenaren van de voetbalclub waren, op John na, allemaal lokale ondernemers. In de jaren die volgden stond Swansea onderaan de ranglijst van de bookmakers, mede door de bescheiden begroting die de nieuwe eigenaren opstelden. In tegenstelling tot deze verwachtingen behaalde Swansea in enkele jaren tijd twee handen vol overwinningen. Bekers, promoties, Europees voetbal, het lag allemaal niet alleen binnen handbereik, maar werd ook gehaald. John sluit af met een advies: geloof in wat je doet en geef geen geld uit dat je niet hebt.Met dat slotadvies liep het programma over in de 'derde helft'. Terwijl de AGF'ers binnen netwerkten en zich te goed deden aan een rijk gevuld buffet, maakten op het veld twee damesteams zich op voor een wedstrijd. Enkele voetballiefhebbers uit de sector verzamelden zich op de tribune om het spel gade te slaan en van commentaar te voorzien.

Klik hier voor de fotoreportage.

Foto's: Colinda Smits, Joost Verdult en Andries Gunter

Publicatiedatum: 22-11-2017
Auteur: Rudolf Mulderij
Copyright: www.agf.nl

  

Ander nieuws uit deze sector:

20-7-2018 Staay Food Group meldt ID-Fraude
20-7-2018 Schouten deelt kritiek van CLTV op Nederlandss strategie in GMO groenten en fruit niet
20-7-2018 IMF: Nederland zwaar getroffen bij harde brexit
20-7-2018 Boerenbond vraagt om erkenning landbouwramp
20-7-2018 Negen aandeelhouders tweede generatie De Groot en Slot aan de slag met familiestatuut
20-7-2018 Agf-dieven slaan toe
20-7-2018 EC geeft informatie over nieuw gemeenschappelijk landbouwbeleid
20-7-2018 Grote stijging Turkse AGF-export naar Rusland
20-7-2018 Turkse fruitexport in 5 maanden verdubbeld
20-7-2018 "Zachte Brexit is nog ver weg"
19-7-2018 Nigeriaanse ondernemers verkiezen bitcoins boven eigen valuta
19-7-2018 Zo los je je vijf grootste WhatsApp ergernissen op
19-7-2018 Buren en NFO starten pilot ‘controle huisvesting’
18-7-2018 Provincie Noord-Holland gaat vogelschade voor 60% vergoeden
18-7-2018 EU en Japan zetten handtekening onder vrijhandelsakkoord
17-7-2018 Grootste vangst illegale gewasbeschermingsmiddelen ooit
17-7-2018 De Castro wil oneerlijke handelspraktijken aanpakken
17-7-2018 Telersvereniging kan teler te hulp schieten bij inkomensdaling
16-7-2018 Duitsland: overzees hardfruit voert de boventoon
16-7-2018 EU: €10 miljoen euro om groenten en fruit te promoten