Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Fotoverslag China Horti / Hi Fresh

Vorige week vond in Shanghai de internationale vakbeurs Horti China/ Hi Fresh voor de Chinese tuinbouw- en AGF-sector plaats. Het evenement werd mede georganiseerd door de Italiaanse vakbeurs MAC Frut. Deze samenwerking resulteerde in een interessante combinatie in Shanghai. Veel van de standhouders namen voor het eerst aan deze vakbeurs deel. Er waren vrij veel exposanten uit Nederland aanwezig, waarvan een aantal al actief is op de Chinese markt. Dankzij zijn naamsbekendheid en populariteit wist het Hi Fresh gedeelte van de beurs de eerste twee beursdagen een voortdurende stroom van bezoekers te trekken. 

Klik hier voor het fotoverslag

Dankzij MAC Frut was er een grote en actieve Italiaanse delegatie aanwezig. Momenteel exporteert ItaliŽ verse kiwi's naar China. Francesco Cera, directeur van de Food Market in Padua lichtte de reden van zijn aanwezigheid in Shanghai toe. "Vroeg of laat zal ItaliŽ andere protocollen met China hebben en zullen we daar klaar voor moeten zijn. We moeten ons in een vroeg stadium voorbereiden door verkennende missies als deze omdat deze cruciaal zijn om inzicht in deze bijzondere markt te krijgen." Het was een leuke binnenkomer voor de Italiaanse delegatie dat Italiaanse en Chinese partners een paar dagen daarvoor hun handtekening onder een overeenkomst voor de export van Italiaanse peren hadden gezet.

Hi Fresh werd alweer voor het tiende jaar op rij in Shanghai gehouden. Het evenement was een goede gelegenheid voor leveranciers om hun klanten te ontmoeten. Er werden nieuwe merken en verpakkingstrends gepresenteerd. Over het algemeen waren de reacties positief. Mensen zijn het er over eens dat de kwaliteit van het lokaal geteelde fruit met het jaar beter wordt dankzij het toenemend aantal geÔntegreerde bedrijven, de focus op teelt- en verwerkingstechnologieŽn, koelopslag en logistiek en merkpositionering. De importmarkt zal blijven groeien maar de kracht en ontwikkeling van de binnenlandse markt mogen ook niet onderschat worden." Klik hier voor het fotoverslag

De organisatoren hopen in de toekomst nog meer buitenlandse kopers en leveranciers naar deze vakbeurs te trekken. "De timing is altijd weer moeilijk. In de maand november trekken mensen uit de Chinese fruitsector naar Chili om zich voor te bereiden op het nieuwe Chileense exportseizoen. Ieder moment in het jaar heeft echter zo zijn voor- en nadelen. Gezien de vele positieve reacties kijken we nu alweer uit naar november 2018," vertelt Zender van Hi Fresh. 

Zoals we eerder al schreven, hebben sommige mensen hun zorgen geuit over het feit dat de concurrentie onder de Chinese vakbeurzen sterk groeit nu er meer (nieuwe) evenementen gedurende het jaar worden gehouden. Dit dwingt bedrijven en bezoekers ertoe hun aandacht en tijd te verdelen over de diverse beurzen. Het is echter nog geen gelopen race met ook China Fruit Logistica nog in het verschiet, die begin mei 2018 wordt gehouden. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat er toch voldoende ruimte is.  

Klik hier voor het fotoverslag


Publicatiedatum: 29-11-2017

  

Ander nieuws uit deze sector:

25-5-2018 Factfindingmissie Foodservice (verse) levensmiddelen Duitsland
25-5-2018 Twee dagen lang staat de kleinfruitteelt centraal
24-5-2018 Wederom Holland Paviljoen op London Produce Show
24-5-2018 Ad Klaassen uitgezwaaid na drukbezochte ALV GroentenFruit Huis
24-5-2018 Innovatiemarkt over precisiefruitteelt
18-5-2018 Er kan weer ingeschreven worden voor Prognosfruit
17-5-2018 Veiling voor het goede doel in Rijnsburg
17-5-2018 Kersenkwekerij De Lieshof houdt open dag
16-5-2018 VEG. 'eersteí Ahoy-event in de RDM Onderzeebootloods
15-5-2018 Fotoreportage MacFrut 2018
15-5-2018 "China is een groeiende markt voor Europese AGF
14-5-2018 Afzet mango's en avocado's exponentieel toegenomen
14-5-2018 MacFrut 2018 opent de deur naar innovatie
14-5-2018 Elfde editie iFresh Fair Asia in Sjanghai
9-5-2018 Open Dag Jac van den Oord Potatoes
9-5-2018 Interpoma China keert terug voor tweede editie
8-5-2018 Global business event 'Feeding the World Together'
8-5-2018 BelgiŽ goed voor 96% witlofexport EU naar Canada
8-5-2018 31 mei: kennissessie over online marketingkansen in de agrifoodsector
4-5-2018 Fruit Logistica trendrapport deel 3