Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Amerikaanse telers schakelen over op robots vanwege personeelstekort

Als gevolg van het tekort aan arbeidskrachten nemen veel groententelers momenteel hun toevlucht tot technologische oplossingen. Het gebruik van robotica in de slateelt is een voorbeeld van een sector waar telers machines inzetten voor zowel het oogsten als verpakken van groente. Taylor Farms in CaliforniŽ gebruikt robots voor de oogst van romaine en jonge bladsla. De robots worden daarnaast ook nog voor een aantal andere werkzaamheden op het bedrijf ingezet. "De ontwikkeling en het gebruik van robotica in de slasector in CaliforniŽ breidt zich momenteel in snel tempo uit," vertelt Ted Taylor van Taylor Farms. "Het schrikbarende tekort aan arbeidskrachten heeft er in combinatie met de groeiende vraag naar verse AGF voor gezorgd dat  telers momenteel kiezen voor robots en andere automatiseringsoplossingen. De investeringen in de sector zijn op gang gekomen en veel telers boeken grote vooruitgang met gerobotiseerd dunnen, wieden, sproeien en oogsten. Ongeveer 95% van de romaine sla wordt op Taylor Farms mechanisch geoogst en ook de oogst van bladsla gebeurt tegenwoordig grotendeels automatisch. Andere specifieke oogstrobots worden momenteel commercieel getest of zijn nog in ontwikkeling." 

Bepalen van aandachtsgebieden
Gezien de grote kapitaalinvesteringen die deze vorm van automatisering met zich meebrengt, moeten bedrijven duidelijk bepalen waar en hoe deze technologieŽn het best toegepast kunnen worden. Voor Taylor Farms waren het opheffen van knelpunten en het verbeteren van de mogelijkheden voor werknemers, zowel op het gebied van de veiligheid als het creŽren van carriŤrekansen, punten die de doorslag gaven voor het besluit om in automatisering te investeren. 

"Taylor Farms heeft twee prioriteitsgebieden," vertelt Taylor. "Het bedrijf heeft fors geÔnvesteerd in het automatiseren van de romaine-oogst. Oogsten is ťťn van de moeilijkste werkzaamheden op het land. De laatste acht jaar hebben we geavanceerde machines ontwikkeld en gebouwd om de efficiŽntie van het oogstproces te optimaliseren en de ergonomische omstandigheden voor onze werknemers te verbeteren en deze zaken dragen bij aan een beter eindresultaat. We zullen blijven streven naar het ontwikkelen van geautomatiseerde oogstoplossingen voor al onze belangrijke categorieŽn."

Verbeterde productiviteit
Taylor Farms heeft gemerkt dat het gebruik van robots voor aanzienlijk hogere productiviteit zorgt. Na de automatisering heeft het bedrijf een verdubbeling in de belangrijkste gebieden gezien. "De robots hebben veel capaciteit vrijgemaakt, zowel op het land als in de verwerkingsfaciliteit," vertelt Taylor. "De productiviteit op het land is dankzij de oogstrobots meer dan verdubbeld per manuur. Ook gerobotiseerde oplossingen voor het verpakken en palletiseren hebben voor een verdubbeling van de capaciteit gezorgd in vergelijking tot de handmatige verwerking."Technologische vooruitgang onvermijdelijk 
Het gebruik van robotica in de slasector is slechts ťťn voorbeeld van de manier waarop de technologie de tuinbouwpraktijken heeft veranderd. Taylor merkt op dat technologie tot bijna alle aspecten van de agrarische sector is doorgedrongen. Hij beschouwt de ontwikkeling en het gebruik van robotica en andere technologieŽn als cruciaal voor de toekomst van de sector. 

"Technologie zal niet alleen binnen de slasector verder worden ontwikkeld," legt Taylor uit. "Het zal alle bestaande werkzaamheden zowel op het land als in de verwerkingsfaciliteit gaan beÔnvloeden. We zullen in alle onderdelen van de landbouwsector voortdurend ontwikkelingen zien op het gebied van oogsten, verpakken, etc. Het blijven implementeren van de juiste technologieŽn is van essentieel belang voor het voortbestaan van onze sector."Voor meer informatie: 
Ted Taylor
Taylor Farms
Tel: +1 (877) 323-7374

Publicatiedatum: 29-11-2017

  

Ander nieuws uit deze sector:

20-7-2018 "Zorgeloos op vakantie en alles onder controle"
20-7-2018 Grip op je value chain van teler tot consument
19-7-2018 Shifter: Vast, flex en uitzendkracht in hetzelfde planningssysteem
19-7-2018 Britten ontwikkelen robot voor pluk zachtfruit
18-7-2018 "Nieuw instrument om rijpheid avocado's te meten"
18-7-2018 CreŽer kunstmatige intelligentie met ... een aardappel
18-7-2018 Demodag IT Totaaloplossingen op 6 september
17-7-2018 Studenten bouwen appelplukrobots in wedstrijd
16-7-2018 Alibaba bestelt 3.000 ton Thais durianfruit voor volgend jaar
13-7-2018 Harvest House kiest voor Xcellent als IT-partner
12-7-2018 Nieuw systeem om houdbaarheid te berekenen
12-7-2018 "Eerlijk afrekenen is de uitdaging van iedere telersvereniging"
11-7-2018 SyncForce en PS in foodservice sluiten strategische partnerovereenkomst
10-7-2018 Dropcopter komt met bestuivingsresultaten
3-7-2018 Hi-tech appelinpakrobot geÔntroduceerd
2-7-2018 Chinees tech-bedrijf richt zich op de overzeese markt
22-6-2018 Hoe meer gegevens je verzamelt, des te accurater je oogstraming
21-6-2018 OekraÔne: App beoogt sector te voorzien van live prijsvorming
19-6-2018 Fujitsu Tech introduceert biometrie in fruitteelt
15-6-2018 Agritech startup Nieuw-Zeeland floreert