Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Amerikaanse telers schakelen over op robots vanwege personeelstekort

Als gevolg van het tekort aan arbeidskrachten nemen veel groententelers momenteel hun toevlucht tot technologische oplossingen. Het gebruik van robotica in de slateelt is een voorbeeld van een sector waar telers machines inzetten voor zowel het oogsten als verpakken van groente. Taylor Farms in CaliforniŽ gebruikt robots voor de oogst van romaine en jonge bladsla. De robots worden daarnaast ook nog voor een aantal andere werkzaamheden op het bedrijf ingezet. "De ontwikkeling en het gebruik van robotica in de slasector in CaliforniŽ breidt zich momenteel in snel tempo uit," vertelt Ted Taylor van Taylor Farms. "Het schrikbarende tekort aan arbeidskrachten heeft er in combinatie met de groeiende vraag naar verse AGF voor gezorgd dat  telers momenteel kiezen voor robots en andere automatiseringsoplossingen. De investeringen in de sector zijn op gang gekomen en veel telers boeken grote vooruitgang met gerobotiseerd dunnen, wieden, sproeien en oogsten. Ongeveer 95% van de romaine sla wordt op Taylor Farms mechanisch geoogst en ook de oogst van bladsla gebeurt tegenwoordig grotendeels automatisch. Andere specifieke oogstrobots worden momenteel commercieel getest of zijn nog in ontwikkeling." 

Bepalen van aandachtsgebieden
Gezien de grote kapitaalinvesteringen die deze vorm van automatisering met zich meebrengt, moeten bedrijven duidelijk bepalen waar en hoe deze technologieŽn het best toegepast kunnen worden. Voor Taylor Farms waren het opheffen van knelpunten en het verbeteren van de mogelijkheden voor werknemers, zowel op het gebied van de veiligheid als het creŽren van carriŤrekansen, punten die de doorslag gaven voor het besluit om in automatisering te investeren. 

"Taylor Farms heeft twee prioriteitsgebieden," vertelt Taylor. "Het bedrijf heeft fors geÔnvesteerd in het automatiseren van de romaine-oogst. Oogsten is ťťn van de moeilijkste werkzaamheden op het land. De laatste acht jaar hebben we geavanceerde machines ontwikkeld en gebouwd om de efficiŽntie van het oogstproces te optimaliseren en de ergonomische omstandigheden voor onze werknemers te verbeteren en deze zaken dragen bij aan een beter eindresultaat. We zullen blijven streven naar het ontwikkelen van geautomatiseerde oogstoplossingen voor al onze belangrijke categorieŽn."

Verbeterde productiviteit
Taylor Farms heeft gemerkt dat het gebruik van robots voor aanzienlijk hogere productiviteit zorgt. Na de automatisering heeft het bedrijf een verdubbeling in de belangrijkste gebieden gezien. "De robots hebben veel capaciteit vrijgemaakt, zowel op het land als in de verwerkingsfaciliteit," vertelt Taylor. "De productiviteit op het land is dankzij de oogstrobots meer dan verdubbeld per manuur. Ook gerobotiseerde oplossingen voor het verpakken en palletiseren hebben voor een verdubbeling van de capaciteit gezorgd in vergelijking tot de handmatige verwerking."Technologische vooruitgang onvermijdelijk 
Het gebruik van robotica in de slasector is slechts ťťn voorbeeld van de manier waarop de technologie de tuinbouwpraktijken heeft veranderd. Taylor merkt op dat technologie tot bijna alle aspecten van de agrarische sector is doorgedrongen. Hij beschouwt de ontwikkeling en het gebruik van robotica en andere technologieŽn als cruciaal voor de toekomst van de sector. 

"Technologie zal niet alleen binnen de slasector verder worden ontwikkeld," legt Taylor uit. "Het zal alle bestaande werkzaamheden zowel op het land als in de verwerkingsfaciliteit gaan beÔnvloeden. We zullen in alle onderdelen van de landbouwsector voortdurend ontwikkelingen zien op het gebied van oogsten, verpakken, etc. Het blijven implementeren van de juiste technologieŽn is van essentieel belang voor het voortbestaan van onze sector."Voor meer informatie: 
Ted Taylor
Taylor Farms
Tel: +1 (877) 323-7374

Publicatiedatum: 29-11-2017

  

Ander nieuws uit deze sector:

6-12-2017 FruitsApp bestaat ťťn jaar
5-12-2017 Italiaanse coŲperatie floreert dankzij TopControl technologie
4-12-2017 "Voorbereiding betalen met app in winkels is in volle gang"
1-12-2017 Cybersecurity voorspellingen in 2018: dit kunnen we volgens experts verwachten
29-11-2017 Nederlanders betalen steeds vaker contactloos met smartphone
29-11-2017 De zeven meest gestelde vragen over gevaarlijke apps in de Play Store
28-11-2017 CropVision nu ook voor fruittelers
28-11-2017 App ontwikkeld om Australische groentenconsumptie te verhogen
16-11-2017 Onderzoek: Meer dan 1/3 van 65-plusser vindt zichzelf niet digitaal vaardig
15-11-2017 Nieuwe mestverspreider voor de fruitteelt
14-11-2017 Implementatie Profix AGF software bij Verdi Import met succes afgerond
14-11-2017 Nieuw apparaat voor smartphone meet rijpheid bananen
7-11-2017 Nepversie WhatsApp meer dan miljoen keer gedownload
7-11-2017 "Agrofoodketens worden verbeterd met blockchaintechnologie"
7-11-2017 Lasers op zonne-energie nieuwe vogelverschikkers
31-10-2017 Hollander Barendrecht implementeert ESB van InterSystems
31-10-2017 Zuid-Afrikaanse fruitexporteur Safe zet in op ERP-software
31-10-2017 Online IQF-platform brengt aanbieders en kopers in contact
31-10-2017 Citrusexporteur San Miguel getroffen door cyberaanval: 12,9 mln euro schade
31-10-2017 Kunstmatige intelligentie in asperges- en bessenbranche met Fruit ONE