Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

'Knoflook werkt tegen chronische ziekten'

Volgens wetenschappers van de Universiteit van Kopenhagen heeft knoflook een geneeskrachtige werking voor bijvoorbeeld Cyctic Fibrosis (taaislijmziekte) en de wonden van diabetespatiënten. 

Dit onderzoek staat onder leiding van Michael Givskov, die sinds 2005 bezig is met de antibacteriële werking van knoflook. In 2012 is de werkende stof ontdekt. Het is een actieve zwavelhoudende verbinding (allicine) die belangrijke onderdelen van de communicatiesystemen tussen bacteriën vernietigt, waarbij RNA-moleculen betrokken zijn. Ook valt de stof de beschermlaag van het micro-organisme aan.

Het nieuwe onderzoek dat te lezen is in het tijdschrift Scientific Reports gaat dieper in op het vermogen van allicine om de kleine regulerende RNA-moleculen te remmen in twee soorten bacteriën; staphylococcus aureus en pseudomonas aeruginosa. Allicine kan beide bacteriën tegelijk bestrijden, waardoor het een versterkende werking op antibiotica kan hebben.

''Wij geloven dat allicine uitkomst kan bieden voor patiënten die anders weinig perspectief zouden hebben gehad'', zegt Tom Holm, één van de onderzoekers. ''Wij hebben genoeg kennis op medicijnen te ontwikkelen en deze te testen op patiënten.'' Als deze testen succesvol zijn, kan het geneesmiddel op de markt worden gebracht.

Bron: Universiteit van Kopenhagen

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Dit bericht zegt dat allicine in 2012 is ontdekt. Dat suggereert dat het daarvoor niet bestond. Het bestaat al eeuwenlang.
Karin Veldhuizen, Apeldoorn - 2017/12/14 19:55:05.000© UienNieuws.nl 2018