Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Waterman Onions

"Digitaal planbord draagt bij aan de optimalisering"

Met de ingebruikname van een digitaal planbord en een zogenoemde werkplek-applicatie zet Waterman Onions een belangrijke stap bij de optimalisering van de order-afhandeling. Machines worden efficiŽnter benut, orders worden beter gevolgd en de zelfredzaamheid van het personeel gaat omhoog. En dat allemaal met minder papier en een lagere foutkans, zo geeft Waterman Onions aan.

"Het is niet zomaar een operatie", vertelt Jurrien van der Berg van Waterman Onions. "Dit project heeft ingrijpende gevolgen voor een belangrijk deel van ons bedrijf." Van den Berg begeleidt het proces waarin de order-afhandeling bij Waterman Onions stapsgewijs wordt gedigitaliseerd. Het begon een jaar geleden met de introductie van een nieuw digitaal planbord. "Wij gebruikten uiteraard al een geautomatiseerde order-administratie maar het ontbrak nog aan een perfect overzicht van de status van alle uitstaande orders. Met het nieuwe digitale planbord kunnen we nu elke order zichtbaar volgen van de binnenkomst tot aan de expeditie." Een voordeel van het nieuwe digitale planbord, is volgens het bedrijf de efficiŽntere inzet van de inpakmachines. "We zien precies welke machine wanneer nodig is voor welke order. Dat maakt het bundelen van orders of het inplannen van nieuwe orders een stuk eenvoudiger. Machines worden daardoor beter benut en onze potentiŽle capaciteit gaat omhoog."

Werkplekapplicatie
In een volgende stap zijn alle inpakmachines van Waterman Onions voorzien van een zogenoemde werkplek-applicatie. "Je moet hierbij denken aan een beeldscherm waarop de operator permanent alle lopende en aankomende orders in beeld heeft. De werkplek-applicatie vervangt niet alleen al het papierwerk maar stelt de operator ook in staat om sneller en beter in te spelen op de orders die er aan staan te komen. De zelfredzaamheid van het personeel gaat er door omhoog. En het is een stuk eenvoudiger om wijzigingen in orders aan te brengen."

Processen optimaliseren
Maar ook op andere fronten biedt de digitalisering van de werkplekken belangrijke voordelen vertelt Jurrien: "Met de werkplek-applicatie kunnen wij alle informatie verzamelen die nodig is om onze processen te optimaliseren. We krijgen inzicht in de gebruikte capaciteit per machine, storingen en ga zo maar door. En met speciale software (Microsoft Power BI) wordt alle managementinformatie grafisch zichtbaar gemaakt met interactieve rapportages en analyses. Een andere belangrijke verbetering is dat we door een koppeling tussen het digitale planbord en de werkplek-applicaties permanent de status van alle orders kunnen volgen."

Iedereen profiteert
De werkplek-applicatie heeft de afgelopen tijd al proefgedraaid op ťťn van de zeven pakmachines. In week 48 krijgt al het personeel instructie en daarna wordt de applicatie in etappes in gebruik genomen. In week 8 van 2018 moet alles operationeel zijn. "Als straks alles draait, besparen we niet alleen veel papier en tijd maar hebben we ook veel meer inzicht in onze processen en prestaties", besluit Jurrien. "Bovendien is het werk interessanter geworden voor het personeel. Dus iedereen profiteert."

Voor meer informatie:
Waterman Onions
P.O. Box 35
8300 AA Emmeloord (Nederland)
T: +31 (0)527 617 496

Publicatiedatum: 8-12-2017

  

Ander nieuws uit deze sector:

26-4-2018 Man uit Kuirne raakt bedolven onder vracht uien
5-3-2018 Jongste generatie Moerdijk slaat eerste paal MSP Onions
12-2-2018 Speciaal boekhoudprogramma voor telers
23-1-2018 Nieuwe clamshell voor uienspecialiteit
19-1-2018 Nathan Rommens versterkt afdeling inkoop Waterman Onions
10-11-2017 Nieuwbouw Waterman Onions klaar en in gebruik
25-8-2017 Fotoreportage Landelijke Uiendag
16-8-2017 De lancering van Onion Today
7-7-2017 Revolutionaire uienfabriek MSP Onions wordt eind 2018 opgeleverd
3-7-2017 Reststroom uienschilfabriek als poeders naar ingrediŽntenmarkt
23-6-2017 "Met de volledige Nieuw-Zeelandse uienproductie kunnen we China slechts drie dagen voeden"
15-5-2017 Tachtig trucks en meer bij 15e Gehandicaptendag op terrein Jonika
2-12-2016 "Tibo Compactor oplossing voor reductie uienafval"
28-11-2016 "Veel vraag naar glutenvrije uiensmaakstof"
22-11-2016 Brand in loods uienbedrijf Nieuwdorp
6-7-2016 Joossen Agro wil omvormen tot uienverwerker
22-1-2016 AB Texel en Butter gaan verder als AB Agri Transport
28-9-2015 Drie buren tegen uitbreiding Arjazon
21-9-2015 Brand bij Onion Specialties in Kruiningen
16-7-2015 150.000 euro subsidie voor raffinage waardevolle stoffen uit uienreststromen