Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
ForFarmers Nederland verkoopt akkerbouwactiviteiten aan CZAV

ForFarmers Nederland heeft een overeenkomst getekend voor de verkoop van haar akkerbouwactiviteiten aan CZAV. Het gaat hierbij om de niet veevoer-gerelateerde producten (zoals meststoffen, gewasbeschermingsmiddelen en zaden) die ForFarmers aan Nederlandse akkerbouwbedrijven levert. CZAV neemt deze activiteiten, en de daarbij behorende opslaglocatie, met ingang van 5 februari 2018 over. Hiermee is een jaaromzet van ongeveer Ç13 miljoen gemoeid. ForFarmers ontvangt hiervoor op de overdracht datum Ç5,65 miljoen.

De verkoop van deze (niet veevoer-gerelateerde) akkerbouwactiviteiten past geheel in de strategie van ForFarmers, die zich specifiek richt op de Total Feed-aanpak voor veehouders. ForFarmers blijft zaaizaden, meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen aan klanten verkopen voor de teelt van ruwvoer op het boerenerf. Deze ruwvoeractiviteiten vormen een belangrijk onderdeel van de Total Feed-benadering, en zijn dan ook geen onderdeel van deze verkoop.

CZAV is een innovatieve Nederlandse Co÷peratie met een sterke positie in akkerbouwproducten in met name Zuid-Nederland. Het bedrijf richt zich met een brede productportfolio op de akkerbouwsector. CZAV is daarom voor ForFarmers de aangewezen partij om de akkerbouwactiviteiten over te nemen en verder uit te bouwen. De activiteiten zullen worden ondergebracht in een nieuw op te richten entiteit met de naam Agriant B.V. gevestigd in Emmen. Voor de 10 direct betrokken medewerkers van ForFarmers Nederland betekent de verkoop dat zij in dienst komen van Agriant B.V.

"Door de brede productportfolio en innovatiekracht van CZAV is Agriant B.V. in staat om de van ForFarmers overgenomen akkerbouwactiviteiten verder uit te bouwen. Dit is essentieel voor onze akkerbouwklanten en de betrokken medewerkers. Om aan de akkerbouwklanten de juiste producten en advies te kunnen blijven leveren, is focus en innovatiekracht noodzakelijk. In de nieuwe setting is dit beter gewaarborgd. Deze overeenkomst geeft ons, ForFarmers Nederland, de kans om ons volledig te richten op het verstevigen van de Total Feed-aanpak. Die behelst hoogkwalitatieve producten in combinatie van specialistisch advies en hulpmiddelen. Dit alles om een beter rendement, een gezondere veestapel en een hogere efficiŰntie op het boerenerf te helpen realiseren. Dat is de kernactiviteit van ForFarmers" aldus Jan Potijk, COO en Directeur ForFarmers Nederland.

"CZAV heeft samen met haar partner-bedrijven een leidende positie als leverancier van kennis en producten in de belangrijkste sectoren van de Nederlandse landbouw. De overname van de akkerbouwactiviteiten van ForFarmers verruimt onze dekking in Nederland Ún geeft ons een breder netwerk. Dit past in onze strategie om toonaangevend te zijn in de agrarische sector, door het leveren van innovatieve kennis en producten", aldus Antoon van Vugt, Algemeen Directeur van CZAV.

Publicatiedatum: 8-12-2017

  

Ander nieuws uit deze sector:

26-4-2018 Man uit Kuirne raakt bedolven onder vracht uien
5-3-2018 Jongste generatie Moerdijk slaat eerste paal MSP Onions
12-2-2018 Speciaal boekhoudprogramma voor telers
23-1-2018 Nieuwe clamshell voor uienspecialiteit
19-1-2018 Nathan Rommens versterkt afdeling inkoop Waterman Onions
10-11-2017 Nieuwbouw Waterman Onions klaar en in gebruik
25-8-2017 Fotoreportage Landelijke Uiendag
16-8-2017 De lancering van Onion Today
7-7-2017 Revolutionaire uienfabriek MSP Onions wordt eind 2018 opgeleverd
3-7-2017 Reststroom uienschilfabriek als poeders naar ingrediŰntenmarkt
23-6-2017 "Met de volledige Nieuw-Zeelandse uienproductie kunnen we China slechts drie dagen voeden"
15-5-2017 Tachtig trucks en meer bij 15e Gehandicaptendag op terrein Jonika
2-12-2016 "Tibo Compactor oplossing voor reductie uienafval"
28-11-2016 "Veel vraag naar glutenvrije uiensmaakstof"
22-11-2016 Brand in loods uienbedrijf Nieuwdorp
6-7-2016 Joossen Agro wil omvormen tot uienverwerker
22-1-2016 AB Texel en Butter gaan verder als AB Agri Transport
28-9-2015 Drie buren tegen uitbreiding Arjazon
21-9-2015 Brand bij Onion Specialties in Kruiningen
16-7-2015 150.000 euro subsidie voor raffinage waardevolle stoffen uit uienreststromen