Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Extreem weer kan in de toekomst normaal zijn

Nieuwe klimaatsimulaties voor Duitsland laten zien dat extreem weer zoals hittegolven of hevige regenval in de toekomst vaker en heviger voor kunnen komen. Met aanpassingsmaatregelen - bijvoorbeeld hitteactieplannen of het gebruik van gebieden in binnensteden (parkeerplaatsen, straten enz.) als tijdelijke wateropslag – kunnen we ons voorbereiden op de klimaatveranderingen.



Als de uitstoot van broeikasgassen verder toeneemt en de klimaatverandering onveranderd doorgaat, zou huidig extreem weer zoals hittegolven, periodes van droogte of hevige regenval heel normaal kunnen worden. Dat laten de nieuwe klimaatsimulaties voor Duitsland zien, die zijn uitgevoerd op initiatief van de deelstaten (project ReKliEs-De). Het competentiecentrum klimaatgevolgen en aanpassing KomPass van de federale dienst voor milieu (UBA) begeleidde het project. De simulaties laten zien: de gevolgen van de klimaatverandering worden steeds duidelijker zichtbaar, de realisering van aanpassingsmaatregelen wordt noodzakelijker.
Publicatiedatum: