Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Voorheen Concept Engineers

Nieuwe naam, logo en kantoor voor Optimum Sorting

Concept Engineers heeft de naam veranderd naar Optimum Sorting. Het bedrijf is gespecialiseerd in het optische sorteersystemen voor de levensmiddelenindustrie, waarbij de focus ligt op allerlei voedselproducten zoals aardappelen, frites, wortelen en snoepjes. In 17 jaar tijd heeft Concept Engineers een stevige reputatie verworven, zo geeft het bedrijf zelf aan.


Het nieuwe logo van Optimum Sorting.

Het portfolio van Optimum Sorting bestaat uit de Ciris, de Nexus, de Focus, de Optimus, de Triplus en de Promus. Al deze machines maken gebruik van gesofistikeerde cameratechnologie en worden in Eindhoven ontwikkeld en gebouwd. Van daaruit worden ze gedistribueerd in circa 40 landen wereldwijd, goed voor ruim 400 installaties. Jaarlijks realiseert Concept Engineers een gemiddelde omzet van bijna 10 miljoen euro.

Nieuwe aandeelhouders
Om de financiële slagkracht van de organisatie te vergroten en de toekomstige groei te ondersteunen, gingen de aandeelhouders van Concept Engineers eind vorig jaar op zoek naar extra groeikapitaal.
Afgelopen zomer werd bekendgemaakt dat de Belgische investeringsmaatschappij Pentahold, Paul Berghmans (medeoprichter en ex-CEO van BEST Sorting) en Steve Raskin (ex-Sales Director EMEA van Tomra Food Sorting) de krachten hebben gebundeld, samen met de bestaande aandeelhouders Frans van den Einde, Geert van Lier, Bernie Verstegen en Theo van den Hurk. Het operationele management is
aangebleven. Steve Raskin werd aangesteld als CEO.

Nieuwe start op een nieuwe locatie
Een nieuwe start vraagt om een nieuwe naam, zo laten zij weten. Daarnaast opent Optimum Sorting ook een nieuwe vestiging, in Hasselt. In januari 2018 nemen zij hun intrek in het voormalige Youston-gebouw, gelegen aan de Zolderse Kiezel 36.

Voor meer informatie:
Optimum Sorting
Zolderse Kiezel 36
3511 Hasselt (Kuringen)

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018