Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Tonnis Wierenga, Agrio Software

"Onze software maakt Excel overbodig bij verwerken van AGF-data"

Tholen - Vorige week dinsdag tot en met donderdag vond aan de andere kant van de wereld de India Cold Chain Show 2017 plaats. Agrio Software uit Hengelo was een van de aanwezige standhouders in Mumbai. Tevreden kijkt Tonnis Wierenga terug op het samenwerkingsverband dat hij onder de naam Dutch Distribution Center (DDC) aanging met elf andere Nederlandse bedrijven in India.


Agrio Software was een van de Nederlandse bedrijven die op de beurs in India aanwezig was.

Het was de eerste keer dat het softwarebedrijf uit Overijssel naar India afreisde om te laten zien wat zij in huis hadden. "Wij merken dat er in India veel positieve belangstelling is naar producten uit Nederland", geeft hij aan. "Omdat wij met twaalf bedrijven onder de naam Dutch Distribution Center (DDC) zijn afgereisd, zijn we allemaal een ambassadeur van elkaar. Wij houden ons dan bezig met software, maar er staan ook bedrijven die weegmachines, wasinstallatie of pallets verkopen. Op die manier vullen wij elkaar aan."

Meer dan Excel
Agrio Software richt zich met hun systeem voornamelijk op aardappelen, uien en andere vollegrondsgroenten. Niet de teeltregistratie, maar alles van de opslag, verwerking en transport, brengt het  bedrijf uit Hengelo digitaal in beeld. "Onze systemen zorgen ervoor dat Excel overbodig is", geeft Tonnis aan. "Met Agrio Software kan je makkelijk zien wat voor kwaliteit, grootte en variŽteiten je in de opslag hebt liggen. Met een standaard ERP-pakket in combinatie met Excel is dat gewoon niet te doen. Aan de ene kant is de inkoop en verkoop met ons systeem vast te leggen, aan de andere kant is er te registeren wat voor producten er bijvoorbeeld in een opslagloods liggen. We gaan er steeds meer naar toe dat bedrijven er niet meer onderuit kunnen, om niet met zulke digitale systemen te werken."


De beurs in India.

Totaalconcept
Een van de redenen dat er verschillende bedrijven naar de beurs in India zijn afgereisd, is omdat de verschillende bedrijven elkaar kunnen ondersteunen in de processen. "Wij kunnen ons systeem koppelen aan de weegmachines", vertelt de man achter Agrio Software. "Zo kunnen wij aan het einde van de lopende band meten hoeveel aardappelen er in een zak gaan en hoeveel zakken er geproduceerd worden. Door onze samenwerking met andere bedrijven, kunnen wij er in de toekomst voor zorgen dat iedere lijn in een fabriek onze software heeft, waardoor alles digitaal te meten is. We kunnen de kwaliteit van het product meten of bekijken hoeveel water er is gebruikt, noem het maar op. In samenwerking met het Dutch Distribution Center (DDC), waar wij een onderdeel van uitmaken, hebben wij onze plannen gepresenteerd voor een nieuw distributiecentrum dat India gebouw gaat worden. Vorige week hebben wij met z'n allen in Mumbai laten zien wat wij doen."

Alleen software kan bij date
Met het software van Agrio Software, hoeven werknemers niet meer bij te houden wat een machine of zelfs een hele lijn doet. Door het menselijke werk over te laten aan een computer, worden er volgens Tonnis fouten vermeden. "We proberen ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk mensen aan de data kunnen zitten", vertelt hij. "Wanneer werknemers schriftelijke gegevens noteren, is een komma teveel of een andere schrijffout zo gemaakt. Het idee is, dat we de menselijke interactie uit het proces halen, zodat alleen de software van ons nog de data verwerkt. Momenteel doen we dat al bij verschillende machines in de Nederlandse aardappel- en uienindustrie. Als de onderhandelingen in India goed uitpakken, gaan wij die technieken in samenwerking met andere Nederlandse leveranciers binnenkort ook daar toepassen."

Voor meer informatie:
Agrio Software
Lansinkesweg 4
7553 AE Hengelo (Nederland)
T: +31 74 2501008

Publicatiedatum: 19-12-2017
Auteur: Joost Verdult
Copyright: www.agf.nl

  

Ander nieuws uit deze sector:

17-1-2018 ďMachinaal verpakken van blauwe bessen beter voor kwaliteitĒ
16-1-2018 Aantal betalingen via iDEAL stijgt met een derde in 2017
16-1-2018 Nieuw irrigatiesysteem 'Metis'
15-1-2018 Software om lokale voedselketen te stimuleren
15-1-2018 Zo komen Chinezen aan hun likes....
11-1-2018 Mediane introduceert mobiele app
10-1-2018 Satellieten helpen Zuid-Afrikaanse telers water efficiŽnt te benutten
10-1-2018 Wie wordt de disruptive in de AGF-sector?
8-1-2018 Explosieve groei aantal bedrijven bij GS1 door online verkopen
4-1-2018 Cegeka voorziet Lamb Weston/Meijer van digitale werkplek
2-1-2018 Zespotige robots detecteren rijp fruit
2-1-2018 Maak van je auto een rijdend kantoor
22-12-2017 Oplossing voor drie veel voorkomende IT-vraagstukken uit de foodbranche
22-12-2017 Toekomstmuziek: met je smartphone meten hoe vers voedsel is
20-12-2017 "Belang cybersecurity werd afgelopen jaar duidelijk"
20-12-2017 The Greenery zet Ctac iPaaS-platform in voor vernieuwing telerapplicaties
18-12-2017 Pickingcentra zonder personeel de toekomst?
15-12-2017 "Onze volledige personeelsregistratie zit in het systeem"
13-12-2017 Consumentenbond: koop geen Samsung Galaxy S7, S7 Edge of J3 2016
12-12-2017 Met deze mok heb je nooit meer koude thee