Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

NeroFermento: Italiaanse zwarte knoflook

"Wij hebben de ambitie om superfoods op de markt te brengen die 100% made in Italy zijn, gemaakt met grondstoffen die een DoP-certificaat hebben (Declaration of Performance). De DoP wordt opgesteld door de fabrikant en geeft informatie over de belangrijkste prestaties van het product en het beoogde gebruik ervan. Hiermee kunnen we ons onderscheiden van buitenlandse concurrenten," zegt Tomasso Pavani (foto hiernaast) van de start-up NeroFermento.

De start-up is een initiatief van twee bedrijven die de handen ineen slaan: A.I. Agricoltori in Erba, dat deel uitmaakt van het consortium van Voghiera knoflook, en Reliable Environmental Solutions, een onderneming die actief is op het gebied van alternatieve energie.

Een van de producten is Nero di Voghiera, een zwarte knoflook met een zoete, frisse smaak. NeroFermento gebruikt hiervoor alleen Voghiera knoflook met DoP- certificaat. Deze van oorsprong witte bol laten ze gisten zodat hij een donkere kleur krijgt en een meer delicate smaak. Het duurt ongeveer 60 dagen voordat dit proces is voltooid.



Momenteel gebruikt het bedrijf de knoflook van twee hectare grond en beschikt het over een faciliteit waarmee 2 ton zwarte knoflook kan worden geproduceerd. Het fermentatieproces wordt gemonitord door verschillende technologieën, software en sensoren.

"Dankzij de lange, natuurlijke gisting door een gecontroleerde temperatuur en vochtigheid wordt de knoflook alleen maar beter. Het intense aroma verandert in een zachtere, meer delicate smaak en de consistentie wordt zachter waardoor de knoflook beter verteerbaar is," benadrukt Tomasso.



Na aankoop kan het product enkele maanden bewaard blijven in een luchtdichte pot.



Op dit moment is de knoflook (ongepeld) te koop in verpakkingen van 30 gram en 100 gram en er zijn ook potten met 50 gram gepelde knoflook verkrijgbaar. In februari 2018 zal ook zwarte knoflooksaus aan het assortiment worden toegevoegd.

"Het veroveren van de markt zal een uitdaging zijn omdat de markt voor zwarte knoflook wordt gemonopoliseerd door producten die zijn geïmporteerd uit Korea, China, Spanje, Engeland en Japan," zegt Tomasso. Het bedrijf richt zich nu met name op groothandels, gespecialiseerde winkels en de horeca.

"Ons merk is gericht op innovatie en het doen van experimenten zodat we originele producten van uitstekende kwaliteit op de markt kunnen brengen in lijn met de trends," concludeert Tomasso.

Contact:
NeroFermento Srl

via Romea Nord, 246

48122 Ravenna (RA)

Tel.: (+39) 347 6025197 (Stefano)
Tel.: (+39) 339 1231554 (Tommaso)
Email: tommaso@nerofermento.it
Web: www.nerofermento.it
Publicatiedatum: