Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

AGF-export Vietnam bereikt record van €2,9 miljard

Volgens het ministerie van Landbouw en Plattelandsontwikkeling heeft de Vietnamese AGF-export in 2017 een recordwaarde van €2,9 miljard bereikt. Dit betekent een groei van 40,5% ten opzichte van het jaar daarvoor. Alleen al in de maand december werd de waarde van de AGF-export op €229 miljoen geraamd.

Het ministerie laat weten dat China, Japan, de Verenigde Staten en Korea in de periode van januari tot november 2017 de grootste importeurs van Vietnamese groenten en fruit waren. De markten waar de export uit Vietnam het sterkst groeide, waren Japan (70,6%), de Verenigde Arabische Emiraten (57,4%) en China (54,9%). 

Het ministerie noemt 2017 een recordjaar voor de Vietnamese fruitsector met een groeiende export en toegang tot diverse veeleisende markten. Volgens Vietnamplus.vn heeft minister Nguyen Xuan Cuong ook aangegeven dat het potentieel voor Vietnamese groenten en fruit op de wereldmarkt enorm is. Om dit potentieel te benutten, zal het land echter meer aandacht aan de verwerking moeten besteden omdat dit tot op heden een zwak punt is gebleken. 


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018