Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Als gevolg van verscherpte wereldwijde kwaliteitseisen

Indiase AGF-export gedaald

De laatste tijd verliest India steeds meer terrein op de wereldwijde AGF-markt als gevolg van aangescherpte kwaliteitseisen van importerende landen. De Indian Agricultural & Processed Food Products Export Development Authority heeft bekend gemaakt dat de Indiase export van verse groenten in de periode van april tot oktober 2017 van 1,9 miljoen naar 1,4 miljoen ton daalde ten opzichte van het jaar daarvoor, een daling van 26,3%. De Indiase export van vers fruit daalde gedurende de eerste zeven maanden van het financiële jaar eveneens van 386.063 naar 321.220 ton, wat een daling van 17% betekent.
 

Er wordt gewerkt aan strategieën om de daling van de Indiase AGF-export een halt toe te roepen. Volgens Business Standard zijn deze strategieën vooral gebaseerd op capaciteitsopbouw, de juiste branding en het opwaarderen van de infrastructuur.

 
De dalende Indiase groenten- en fruitexport kan deels worden toegeschreven aan de veelvuldige wijzigingen in de overheidsnormen. Deskundigen roepen dan ook op tot een consistent overheidsbeleid zodat de Indiase exportsector een langetermijnstrategie kan uitstippelen. 

Ondertussen volgen steeds meer landen wereldwijd de strenge kwaliteitsnormen van de Europese Unie, hetgeen de export van Indiase AGF heeft bemoeilijkt. 


Publicatiedatum: