Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Franje, Franje Onions:

"Weken van de waarheid aangebroken op de uienmarkt"

Tholen - Aanstaande week beslist Senegal wanneer het de grenzen sluit voor de Nederlandse uien. Daarmee valt de kartrekker van de Hollandse uienexport, dit jaar al goed voor ruim 130.000 ton, binnen enkele weken af als exportbestemming. "Het is afwachten, maar ik vrees dat het een moeilijk verhaal wordt voor de tweede seizoenshelft", vertelt Jan Franje.



"Opmerkelijk genoeg zit er in de prijs bij de boer wel beweging, maar de baalprijs zit muurvast. Aan de telerskant is er best wat stemming, maar die kan ik zelf niet verklaren. Tot en met 31 december is het weliswaar superdruk geweest, maar we moeten volgens mij niet kijken naar die gigantische exportvolumes die we gehad hebben, maar vooral naar wat er nu gaat komen. En dat ziet er in mijn optiek minder rooskleurig uit", vervolgt Jan.

Hoewel Franje Onions altijd een redelijk volume biologische uien verhandelt, blijft dat aandeel dit jaar beperkt. "Er is het hele seizoen al nauwelijks vraag naar bio-uien. Daarbij is schotvorming nu al een probleem", constateert Jan. "Verder mogen we over de kwaliteit van de uien niet klagen, alleen is de kleur niet al te best. Je kunt goed zien dat de uien onder zware omstandigheden zijn binnengehaald."

Voor meer informatie:
Jan Franje
Franje Onions B.V.
Gawege 10
4414 NB Waarde
Tel. +31 (0) 113 501658
info@franjeonions.nl
www.franjeonions.nl