Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Navarro Darder SL

Spaanse uienverpakker investeert in weeg- en verpakkingsmachines

In de Zuid-Spaanse plaats Valencia verpakt Navarro Darder SL jaarlijks zo'n 25.000 ton uien. Om de klanten beter en sneller te voorzien, heeft de handelsonderneming de laatste jaren flink geďnvesteerd in snelle en betrouwbare weeg- en verpakkingsmachines van Manter. "Nu we werken met de MD14 XL in combinatie met de nieuwste MBP HS en SAB HS kunnen we snel omschakelen naar de gewenste verpakking. Onze vraag aan de klant is nu niet langer wanneer wilt u leveren, maar hoeveel trucks wilt u geladen hebben?", laat commercieel directeur José Vte. Darder
lachend weten.


"Door de investering in de moderne machines kunnen we deze groei de komende jaren ook duurzaam realiseren", is de overtuiging van zowel Cesar Navarro als José Vte. Darder.

Cesar Navarro en José Vte. Darder zien klanttevredenheid als belangrijkste doel in hun dagelijks werk. Om dit te bereiken, biedt het bedrijf een breed palet verpakkingen aan voor zowel gele, rode, witte als zoete uien. Uien vormen met 99 procent van de omzet veruit het belangrijkste gewas, maar in het vroege voorjaar levert het bedrijf ook exclusieve primeuraardappelen uit de regio aan klanten in zowel Spanje als daarbuiten. Van de totale omzet blijft 25 procent in Spanje en exporteren ze 75 procent naar centrale markten in Nederland, Duitsland, Noord- en Oost-Europa en zelfs Zuid-Amerika. "Onze klanten vragen een breed productassortiment van kleinverpakking en 5 tot 25 kilogram netzak en dozen. Voor ons is het daarom belangrijk dat we met onze machines snel om kunnen schakelen van de ene naar de andere verpakking", benadrukt Navarro. "We leveren een goede kwaliteit en snelle service en daarom kunnen we ook een goede prijs voor onze producten vragen", vult Darder aan.

"We kennen de producten van Manter al een lange tijd", vertelt Navarro. Hij is onder de indruk van de wereldwijde reputatie van het bedrijf, maar ook van de lokale aandacht die hij van Manter Packaging Iberica krijgt. "We kennen verschillende bedrijven in Spanje die al twintig jaar naar volle tevredenheid met de betrouwbare Manter-machines werken. Zelf hebben we een nauwe relatie met onze lokale man Albert Llaguerri en zijn technische team. Korte lijnen zijn belangrijk, omdat we vertrouwen moeten hebben dat we snel geholpen worden, zodra dat nodig is. Just in time delivery is immers belangrijk. Door de combinatie van de MBP HS en de SAB HS met de MD14 XL weger kan Navarro Darder nu hun grote Spaanse uien nauwkeurig afwegen en naar de wens van de klant verpakken", legt Navarro uit. "Na de introductie van de Manter MBP HS en de SAB HS wisten we al snel dat ook wij zouden gaan investeren in deze nieuwe machines." De MBP HS, de zakaanhanger voor jute, netten en geweven zakken die voorzien zijn van gaten en plastic strip, heeft namelijk een aantal veranderingen ondergaan. Deze heeft nu een complete omkasting en de machine voldoet daarmee aan toekomstige CE-normering en is daarmee bijzonder veilig in gebruik. Via ruim openslaande deuren blijft de MBP makkelijk toegankelijk. Daarnaast is de snelheid verhoogd, waardoor deze machine een sterke combinatie vormt met de verpakkingsmachine SAB HS. Samen kunnen de machines tot twintig zakken van 25 kilogram per minuut verpakken en stevig dichtnaaien. "Ook het omschakelen gaat nu snel: binnen 45 seconden kunnen we een andere verpakking nauwkeurig afwegen en verpakken", laat de directie van Navarro Darder tevreden weten.

Blijven groeien
Kijkend naar de toekomst willen de Spaanse vakmensen blijven groeien in afzet. De ideale locatie van het bedrijf, dicht bij de haven van Valencia, de grote snelwegen naar de belangrijke Spaanse steden Madrid en Barcelona en de rest van Europa, vormt een stevige basis voor de toekomst. De komende jaren verwacht het bedrijf zijn omzet jaarlijks 20 procent te laten groeien. "Door de investering in de moderne machines kunnen we deze groei de komende jaren ook duurzaam realiseren", is de overtuiging van zowel Navarro als Darder.


Door de combinatie van de MBP HS en de SAB HS met de MD14 XL weger kan Navarro Darder nu hun grote Spaanse uien nauwkeurig afwegen en naar de wens van de klant verpakken.

Voor meer informatie:
Marcel Oldenziel
Manter
Tel : +31 591 62 63 00
www.manter.com

Publicatiedatum: 9-1-2018

  

Ander nieuws uit deze sector:

22-6-2018 Volautomatische dozensluitmachine voor kartonnen verpakkingen
21-6-2018 Wegen, etiketteren, klanten adviseren en transacties met één winkelweegschaal
14-6-2018 Girň lanceert nieuwe verpakkingsmachine EXACT-100
13-6-2018 AGF-schilmachines voor dummies
12-6-2018 Kronen viert 40-jarig bestaan op 27 en 28 september 2018
11-6-2018 Nieuwe sorteermachine voor blauwe bessen
8-6-2018 Nieuwste UV-C tunnel gedemonstreerd op demodag 21 juni
7-6-2018 Universele Poolse sorteerder voor breed scala aan AGF
7-6-2018 Boomgaard aanplanten kan makkelijker
6-6-2018 Munckhof Machinefabriek na 134 jaar overgenomen
6-6-2018 Nieuwe uiensorteer- en verpakkingslijn voor La Motte
23-5-2018 Flevofruit stopt met telen van fruit, sorteerlijn wordt geveild
17-5-2018 "De interne kwaliteit van het fruit is de graadmeter"
16-5-2018 Rainbow Kleinpak breidt machinepark uit met vier Fuji Flowpackers
14-5-2018 Nieuwe appelpakrobot ontwikkeld
14-5-2018 AGF-verwerkingssystemen worden steeds geavanceerder
9-5-2018 Nieuwe sorteermachine voor blauwe bessen
8-5-2018 Nieuwe meloenensnijder op de markt
7-5-2018 Zweedse Grönsakshallen investeert in groentenverwerkingslijn van Kronen
3-5-2018 Aspergerobot krijgt 1,5 miljoen euro aan Europese subsidie