Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Navarro Darder SL

Spaanse uienverpakker investeert in weeg- en verpakkingsmachines

In de Zuid-Spaanse plaats Valencia verpakt Navarro Darder SL jaarlijks zo'n 25.000 ton uien. Om de klanten beter en sneller te voorzien, heeft de handelsonderneming de laatste jaren flink geÔnvesteerd in snelle en betrouwbare weeg- en verpakkingsmachines van Manter. "Nu we werken met de MD14 XL in combinatie met de nieuwste MBP HS en SAB HS kunnen we snel omschakelen naar de gewenste verpakking. Onze vraag aan de klant is nu niet langer wanneer wilt u leveren, maar hoeveel trucks wilt u geladen hebben?", laat commercieel directeur Josť Vte. Darder
lachend weten.


"Door de investering in de moderne machines kunnen we deze groei de komende jaren ook duurzaam realiseren", is de overtuiging van zowel Cesar Navarro als Josť Vte. Darder.

Cesar Navarro en Josť Vte. Darder zien klanttevredenheid als belangrijkste doel in hun dagelijks werk. Om dit te bereiken, biedt het bedrijf een breed palet verpakkingen aan voor zowel gele, rode, witte als zoete uien. Uien vormen met 99 procent van de omzet veruit het belangrijkste gewas, maar in het vroege voorjaar levert het bedrijf ook exclusieve primeuraardappelen uit de regio aan klanten in zowel Spanje als daarbuiten. Van de totale omzet blijft 25 procent in Spanje en exporteren ze 75 procent naar centrale markten in Nederland, Duitsland, Noord- en Oost-Europa en zelfs Zuid-Amerika. "Onze klanten vragen een breed productassortiment van kleinverpakking en 5 tot 25 kilogram netzak en dozen. Voor ons is het daarom belangrijk dat we met onze machines snel om kunnen schakelen van de ene naar de andere verpakking", benadrukt Navarro. "We leveren een goede kwaliteit en snelle service en daarom kunnen we ook een goede prijs voor onze producten vragen", vult Darder aan.

"We kennen de producten van Manter al een lange tijd", vertelt Navarro. Hij is onder de indruk van de wereldwijde reputatie van het bedrijf, maar ook van de lokale aandacht die hij van Manter Packaging Iberica krijgt. "We kennen verschillende bedrijven in Spanje die al twintig jaar naar volle tevredenheid met de betrouwbare Manter-machines werken. Zelf hebben we een nauwe relatie met onze lokale man Albert Llaguerri en zijn technische team. Korte lijnen zijn belangrijk, omdat we vertrouwen moeten hebben dat we snel geholpen worden, zodra dat nodig is. Just in time delivery is immers belangrijk. Door de combinatie van de MBP HS en de SAB HS met de MD14 XL weger kan Navarro Darder nu hun grote Spaanse uien nauwkeurig afwegen en naar de wens van de klant verpakken", legt Navarro uit. "Na de introductie van de Manter MBP HS en de SAB HS wisten we al snel dat ook wij zouden gaan investeren in deze nieuwe machines." De MBP HS, de zakaanhanger voor jute, netten en geweven zakken die voorzien zijn van gaten en plastic strip, heeft namelijk een aantal veranderingen ondergaan. Deze heeft nu een complete omkasting en de machine voldoet daarmee aan toekomstige CE-normering en is daarmee bijzonder veilig in gebruik. Via ruim openslaande deuren blijft de MBP makkelijk toegankelijk. Daarnaast is de snelheid verhoogd, waardoor deze machine een sterke combinatie vormt met de verpakkingsmachine SAB HS. Samen kunnen de machines tot twintig zakken van 25 kilogram per minuut verpakken en stevig dichtnaaien. "Ook het omschakelen gaat nu snel: binnen 45 seconden kunnen we een andere verpakking nauwkeurig afwegen en verpakken", laat de directie van Navarro Darder tevreden weten.

Blijven groeien
Kijkend naar de toekomst willen de Spaanse vakmensen blijven groeien in afzet. De ideale locatie van het bedrijf, dicht bij de haven van Valencia, de grote snelwegen naar de belangrijke Spaanse steden Madrid en Barcelona en de rest van Europa, vormt een stevige basis voor de toekomst. De komende jaren verwacht het bedrijf zijn omzet jaarlijks 20 procent te laten groeien. "Door de investering in de moderne machines kunnen we deze groei de komende jaren ook duurzaam realiseren", is de overtuiging van zowel Navarro als Darder.


Door de combinatie van de MBP HS en de SAB HS met de MD14 XL weger kan Navarro Darder nu hun grote Spaanse uien nauwkeurig afwegen en naar de wens van de klant verpakken.

Voor meer informatie:
Marcel Oldenziel
Manter
Tel : +31 591 62 63 00
www.manter.com

Publicatiedatum: 9-1-2018

  

Ander nieuws uit deze sector:

19-1-2018 Branden en etiketteren van grillige groenten met groente-bander
17-1-2018 Automatische fruitlabelmachines en voedselveilige labels
16-1-2018 Chinese sorteerlijnen in Middellands Zeegebied.
16-1-2018 Smart Drier van Haith maakt groentenverwerking veiliger
16-1-2018 Beter (af)snijden met nieuwe groentensnijmachine
10-1-2018 ďWeegoplossingen van 0,1 gram tot 60 tonĒ
8-1-2018 Interne kwaliteit: kansen om de markt te verbeteren
22-12-2017 Nieuwe geavanceerde sorteermachine voor blauwe bessen
19-12-2017 Packaging Automation demonstreert nieuwe traysealer op Fruit Logistica
15-12-2017 Nieuwe naam, logo en kantoor voor Optimum Sorting
13-12-2017 "IndustriŽle sappers werkt volgens mild pers-principe"
7-12-2017 Grimme en Tomra bundelen krachten voor betere sorteeroplossingen
6-12-2017 "Projecten in Mexico schieten als paddenstoelen uit de grond"
5-12-2017 Oplossing voor groeiende vraag naar groentenrijst
4-12-2017 Pouchfiller binnen AGF in opmars
1-12-2017 Zwager Techniek vertegenwoordigt Reepack op Nederlandse markt
30-11-2017 "Met de nieuwe lijn verpakken we 400 bussels in 13 minuten"
22-11-2017 Aspergesteekmachine die kan oogsten in alle weersomstandigheden
21-11-2017 Hongaarse diepvriesproducent verhoogt verwerkingscapaciteit
16-11-2017 Mexico: Eerste aspergebedrijf schakelt over op volautomatisch sorteren en verpakken