Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Zwarte Koningsmerk' gelanceerd in 2015

Kroatische zwarte knoflook is een hit

Samir en Diana Burnić hebben een ongewoon en winstgevend bedrijf gecreëerd. Ze laten niet alleen knoflook groeien, maar fermenteren het ook in gecontroleerde omstandigheden in een kamer die ze zelf hebben ontworpen. De zwarte knoflook, onder het merk Black King (Crni Kralj), heeft Kroatië veroverd en is nu ook te vinden in de schappen van gespecialiseerde winkels in Oostenrijk en Duitsland.
 
Volgens Burnić was het pad naar succes niet eenvoudig, waardoor ze bijna twee jaar nodig hadden om een goed product te ontwikkelen. "Winkels werden overweldigd door smakeloze knoflook uit China en tegelijkertijd lazen we een artikel over zwarte knoflook als superfood, dus we zijn begonnen met het ontwerpen van een fermentatiekamer waarin knoflook wordt bewaard onder strikt gecontroleerde omstandigheden, temperatuur en vochtigheid. Dit is een vrij complex proces."
 
Hun producten worden sinds zomer 2015 in winkels verkocht en het hele project biedt familieleden en vrienden werk. Ze werken samen met meer dan 50 reformwinkels en veel restaurants. Ze bieden natuurlijke knoflook en knoflook in verpakkingen van drie verschillende groottes 15, 30 en 200 gram en hun jaarlijkse productie is ongeveer 400 kilo zwarte knoflook.

Volgens een artikel op total-croatia-news.com hebben de Burnićs nu ongeveer 6000 vierkante meter land en gebruiken ze geen gewasbeschermingsmiddelen of kunstmest, maar alleen natuurlijke producten.



Publicatiedatum: