Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grotere uienaanvoer laat prijzen in Myanmar dalen

Als gevolg van de toegenomen aanvoer beginnen de uienprijzen volgens handelaren aanzienlijk te dalen. De nieuwe oogst heeft een prijsdaling als gevolg van 3.000 naar 2.400 kyat (1.86 naar 1.49 euro) voor 1,6 kg. "Op 8 januari kregen we ongeveer 25 ton uien. De huidige producten komen uit de velden in het binnenland", zei handelaar Kyaw Than in Pakokku.
 
Sinds augustus is er veel vraag naar uien uit de velden bij de Yaw River en de prijzen waren tot wel 3.200 kyat (1,98 euro) per 1.6 kg. Dit jaar is de teelt van de ui echter tekort geschoten dankzij voortijdige regenval en overstromingen.
 
Meer dan 1300 hectare uien zijn tijdens de overstroming verwoest en het verlies bedraagt naar verluidt meer dan 2 miljard kyat (1,24 miljoen euro). Telers vertelden elevenmyanmar.com dat ze gekwetst waren door prijzen te laten zakken als ze een goede oogst hadden en bij slecht weer een goede prijs kregen.
 
Publicatiedatum: