Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Kostenbesparing door maximale veiligheid

Veiligheid is een belangrijke sleutel tot een gezond bedrijf. Een veilige werkomgeving voorkomt niet alleen onnodige schades en persoonlijke letsel. Het verhoogt tevens de performance in bedrijfsvoering en zorgt voor een forse kostenbesparing. Daarom slaan MotracLinde en The Knowledge de handen ineen. Vanaf 2018 bieden zij gezamenlijk interne transport trainingen en veiligheidstrainingen aan en versterken daarmee de behoefte voor veilig werken in de intralogistieke sector.

'Het aantal schades aan producten, hef- en magazijnvoertuigen en persoonlijk letsel in de interne logistiek moet omlaag. Dit levert een veilige werkomgeving voor medewerkers en dus minder ongevallen. Uiteraard zorgt een veilige werkomgeving voor een aanzienlijke besparing in kosten', menen Harry Elling, Service Director bij MotracLinde en Rianne de Brouwer, Commercieel Directeur bij The Knowledge.


Harry Elling, Service Director bij MotracLinde en Rianne de Brouwer, Commercieel Directeur bij The Knowledge.

Veiligheidsoplossingen
MotracLinde levert intra logistieke oplossingen waarbij veiligheidsoplossingen zijn geïntegreerd zoals de Linde BlueSpot. Dit visuele waarschuwingssignaal waarschuwt voetgangers tijdig door een blauwe lichtbundel op de vloer wanneer er een een truck nadert.
Een veilige werkvloer zit niet alleen in tastbare oplossingen rondom trucks, maar kan ook met bijvoorbeeld software gestimuleerd worden. Een voorbeeld daarvan is Connect Desk, fleet management software om logistieke processen, taken en gebeurtenissen met alle soorten trucks te managen. Connect Desk registreert iedere gereden schade automatisch. Zo neemt het ownership van chauffeurs toe en neemt het aantal schades en ongevallen af. Het systeem Connect houdt bij wie met welke snelheid en met welke machine mag werken. De data die verzameld wordt, kan tevens als input dienen voor trainingen van The Knowledge.


Magazijntruck training

Gedrag

Trainen op gedrag is minstens zo belangrijk als trainen op vaardigheden
Rianne: 'Samen met de opdrachtgever streven we naar nul ongevallen en nul verzuim. Dit door structureel grip te krijgen op de macht der gewoonte van medewerkers. Want dat veroorzaakt de meeste ongevallen en schades. Trainen op gedrag is daarom minstens zo belangrijk als trainen op vaardigheden. De investering in trainingen is uiteindelijk altijd fors lager dan de besparing die goed getraind personeel oplevert.'
Harry: 'Natuurlijk leggen wij altijd uit hoe een truck werkt bij aflevering, maar weten hoe iets werkt wil niet zeggen dat je een truck op een veilige manier kunt besturen. En daar komen de trainingen en opleidingen van The Knowledge om de hoek kijken.'


Praktijktraining


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018