Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Lage uienprijzen in China

Volgens het Chinese wetenschappelijke journaal Sannong Zhongguo stonden de uienprijzen in 2017 op hun laagste punt ooit. In sommige regio's was het nagenoeg onmogelijk om omzet met uien te kunnen draaien. In 2018 zal deze negatieve prijssituatie aan blijven houden. Het oogstvolume voor uien is buitensporig groot. Daarnaast is er nu al een te groot volume dat in koelopslag staat. De uienprijzen zijn hierdoor onder de kostprijs komen te liggen. 

Naast de prijzen zijn er ook problemen met logistiek in de uiensector. Het duurt lang voordat er uien vanuit Shandong worden geleverd, terwijl het uientransport vanuit Binnen-Mongolië en het noordoosten mondjesmaat plaats vindt. Omdat de huidige prijzen zo laag staan, hebben handelaren met uien in opslag te maken met ernstige verliezen.

De prijzen in 2017 bereikten een dieptepunt vanaf het moment dat de uien werden geoogst. Dit kwam voornamelijk door een uitbreiding in areaal, waardoor het oogstvolume toenam. Ondanks al deze tegenslagen voor de uienprijzen kochten handelaren met opslagmogelijkheden alsnog relatief grote volumes in. Iedereen hoopte erop dat de markt weer aan zou trekken, maar de harde realiteit is anders. Zowel de Chinese als de internationale markt zijn verre van ideaal. Daarbij komt dat de markt stagneert, omdat handelaren met uien in opslag hoge prijzen hanteren om verliezen te vermijden.

Veel gebieden in China hebben in de afgelopen dagen te maken gehad met sneeuw en neerslag. Daarna is het mogelijk dat de uienprijzen weer iets verbeteren. Deze trend zal echter slechts tijdelijk zijn. Over twee maanden komt de uienoogst van Yunnan in grote volumes op de markt, waarna de prijzen opnieuw zullen worden aangepast..

Bron: China National Radio

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018