Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Curaçao wil minder afhankelijk worden van Venezuela

Met of zonder handelsembargo moeten er alternatieven gezocht worden om Curaçao minder afhankelijk te maken van Venezuela. Dit vindt Francisco Lira do Estreito, eigenaar van de grootste supermarkten op Curaçao, Mangusa Supermarket. "Momenteel is er in de supermarkt vooral tekort aan bakbanaan, watermeloen, limoen, pompoen en advocado", zegt Do Estreito in een gesprek met José Manuel Dias van de NTR.
 
Ook bij de Venezolaanse fruitmarkt in Willemstad kunnen veel klanten het fruit dat ze nodig hebben niet kopen. "Ik heb geen bananen, en de tomaten en advocado's uit Santo Domingo zijn veel duurder", zegt fruitverkoper Manuel Mora.
 
Verschillende supermarkten zijn al een tijd geleden begonnen met de import van groente en fruit uit de Dominicaanse Republiek en Colombia, maar er zijn veel logistieke problemen. Omdat er geen directe verbinding over zee is, duurt het te lang voor een fruitcontainer op Curaçao aankomt. Het gevolg is dat de kwaliteit van de producten achteruitgaat en veel fruit verrot aankomt. Daar komt bij dat de vrachtprijs hoger is en zo stijgt dus ook de prijs voor de consument.
 
Publicatiedatum: