Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wegenbelasting voor vrachtverkeer in Frankrijk

De Franse overheid gaat wegenbelasting innen bij vrachtverkeer dat gebruikmaakt van hun wegennetwerk. Ook buitenlandse vrachtwagen moeten op deze manier bijdragen aan het onderhoud van de Franse wegen. Deze belasting, waarmee Frankrijk verwacht zo'n 550 miljoen euro per jaar te verzamelen, is ontwikkeld als alternatief voor de ''ecotax''. Deze ecotax, die was bedoeld voor vrachtwagens die tolvrije wegen gebruikten, werd eind 2013 werd stopgezet vanwege protesten.
 
In een interview met de financiĆ«le krant ''Les Echos'' vertelt de Franse minister van Transport, Elisabeth Borne, dat zij van mening is dat het vrachtverkeer op de Franse wegen ook moet meebetalen aan de infrastructuur. Om dit te realiseren is het innen van wegenbelasting een veel eenvoudigere oplossing dan tolheffing op bepaalde wegen. Ook vertelt Borne aan "Les Echos" dat deze wet een onderdeel zal bevatten dat de invoering van stedelijke tolgelden zal vergemakkelijken. De wet wordt in het voorjaar aan het Franse parlement voorgelegd.

Bron: EFE

Publicatiedatum: