Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Hein Wolff, Nautilus Organic:

"Kracht van bioproducten is dat het geen massaproducten zijn"

Tholen - Hein Wolff is sinds drie jaar algemeen directeur van Nautilus Organic. Gestart bij andere telersco÷peraties, maar uiteindelijk beland bij de enige biologische telersco÷peratie van Nederland Nautilus Organic. ''Ik vind het belangrijk om met versproducen te werken en met telers die respect hebben voor het milieu, het product en alles wat daar omheen zit. De biologische markt is hard aan het groeien en dat biedt veel kansen en uitdagingen en dit spreekt mij erg aan."

Nautilus Organic is naast de enigste biologische telersco÷peratie ook ÚÚn van de weinigen in Europa. Nautilus Organic vermarkten de producten van biologische telers die zijn aangesloten bij deze co÷peratie. De leden zijn telers in de glastuinbouw, akkerbouw, fruitteelt, glasbouw en vollegrondsgroententeelt. De co÷peratie zorgt voor de complete afhandeling rondom de afzet van de producten.

"De kracht van biologische producten is dat het geen massaproducten zijn. De teelt is veel kleinschaliger en er is veel respect voor het product en het milieu. Het vooruitzicht voor biologische producten is positief, want er is een enorme vraag naar deze producten en het aantal biologische telers is aan het groeien zodat de vraag naar de producten beantwoord kan worden. Door een groot assortiment in de supermarkten te krijgen, worden de biologische producten steeds interessanter ten opzichte van niet-biologische producten", vertelt Hein.

Hij noemt de vooruitzichten voor het nieuwe Nederlandse biokasgroentenseizoen goed. "Er is een kleine verschuiving in de markt, omdat er een grote tomatenkas is weggevallen doordat de eigenaar geen opvolger heeft. Door het wegvallen van deze tomatenkas zal er een klein tekort aan tomaten en paprika's ontstaan wat een lichte druk op de markt zal geven. In het algemeen ziet de toekomst voor biologische teelt er positief uit. De vraag naar biologische producten is alleen maar aan het groeien en steeds meer telers schakelen om naar biologisch. Toch hangt elk seizoen weer af van weer en klimaat, het zal dus afwachten zijn wat de komende jaren allemaal gaat brengen."

Nederland is ÚÚn van de voorlopers qua technologie in de biologische teelt en daarom moeten de telers alle zeilen bijzetten om aan de vraag te kunnen voldoen. Nautilus Organic wil met een nieuw omschakeltraject genaamd 'Telers voor Telers' niet-biologische telers warm maken voor de omschakeling naar biologische teelt. Telers voor Telers is een traject waar biologische telers als een soort buddy fungeren voor niet biologische telers om biologische teelt interessanter te maken. "De jongere generatie is veel meer met biologische teelt bezig en dat is een positieve ontwikkeling, zeker als we naar de groeiende vraag kijken."

Voor meer informatie: www.nautilusorganic.nl

Auteur: Sharon de Ridder
Bron: www.agf.nl


Publicatiedatum: 25-1-2018

  

Ander nieuws uit deze sector:

20-7-2018 Tomatenfestival Zuid-Korea
20-7-2018 Spaanse CASI verdubbelt bio-areaal
20-7-2018 Supermarkt in Montreal biedt op dak geteelde bio-groenten aan
19-7-2018 Helft rode bieten is bio, ook bio-aardappelen in opkomst
19-7-2018 Bio-artisjokken in KRO-NCRV-programma BinnensteBuiten
19-7-2018 Ierland: vraag naar biologisch AGF overtreft aanbod
17-7-2018 OTC Organics beleeft primeur met biologische passiecuja uit Ghana
17-7-2018 Eerste biologische kersen uit Aragon
16-7-2018 Frankrijk: de voortgang van de biomarkt
13-7-2018 Panalpina Adelantex bio gecertificeerd
12-7-2018 Odin foodcoop en BioNoord gaan samenwerken
11-7-2018 Bio tijdens de Gentse feesten
11-7-2018 Inputlijst bio-landbouw vernieuwd: 39 nieuwe producten op de lijst
10-7-2018 Bio-aardappelsector ondertekent samenwerkingsconvenant
6-7-2018 Oekra´ense biologische tuinbouw heeft groot potentieel
6-7-2018 Onderzoek naar kopergebruik in bio-aardappelteelt van start
6-7-2018 The Greenhouse van Roggebotstaete geopend door Green Organics
5-7-2018 Is biofruit in de VS wel echt biologisch ?
5-7-2018 "BD-minigroenten geven onze horecaklanten nieuwe opties"
4-7-2018 Goede seizoenstart 'groene industriegroenten' bij nieuwkomer Bio Freshi