Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Hein Wolff, Nautilus Organic:

"Kracht van bioproducten is dat het geen massaproducten zijn"

Tholen - Hein Wolff is sinds drie jaar algemeen directeur van Nautilus Organic. Gestart bij andere telersco÷peraties, maar uiteindelijk beland bij de enige biologische telersco÷peratie van Nederland Nautilus Organic. ''Ik vind het belangrijk om met versproducen te werken en met telers die respect hebben voor het milieu, het product en alles wat daar omheen zit. De biologische markt is hard aan het groeien en dat biedt veel kansen en uitdagingen en dit spreekt mij erg aan."

Nautilus Organic is naast de enigste biologische telersco÷peratie ook ÚÚn van de weinigen in Europa. Nautilus Organic vermarkten de producten van biologische telers die zijn aangesloten bij deze co÷peratie. De leden zijn telers in de glastuinbouw, akkerbouw, fruitteelt, glasbouw en vollegrondsgroententeelt. De co÷peratie zorgt voor de complete afhandeling rondom de afzet van de producten.

"De kracht van biologische producten is dat het geen massaproducten zijn. De teelt is veel kleinschaliger en er is veel respect voor het product en het milieu. Het vooruitzicht voor biologische producten is positief, want er is een enorme vraag naar deze producten en het aantal biologische telers is aan het groeien zodat de vraag naar de producten beantwoord kan worden. Door een groot assortiment in de supermarkten te krijgen, worden de biologische producten steeds interessanter ten opzichte van niet-biologische producten", vertelt Hein.

Hij noemt de vooruitzichten voor het nieuwe Nederlandse biokasgroentenseizoen goed. "Er is een kleine verschuiving in de markt, omdat er een grote tomatenkas is weggevallen doordat de eigenaar geen opvolger heeft. Door het wegvallen van deze tomatenkas zal er een klein tekort aan tomaten en paprika's ontstaan wat een lichte druk op de markt zal geven. In het algemeen ziet de toekomst voor biologische teelt er positief uit. De vraag naar biologische producten is alleen maar aan het groeien en steeds meer telers schakelen om naar biologisch. Toch hangt elk seizoen weer af van weer en klimaat, het zal dus afwachten zijn wat de komende jaren allemaal gaat brengen."

Nederland is ÚÚn van de voorlopers qua technologie in de biologische teelt en daarom moeten de telers alle zeilen bijzetten om aan de vraag te kunnen voldoen. Nautilus Organic wil met een nieuw omschakeltraject genaamd 'Telers voor Telers' niet-biologische telers warm maken voor de omschakeling naar biologische teelt. Telers voor Telers is een traject waar biologische telers als een soort buddy fungeren voor niet biologische telers om biologische teelt interessanter te maken. "De jongere generatie is veel meer met biologische teelt bezig en dat is een positieve ontwikkeling, zeker als we naar de groeiende vraag kijken."

Voor meer informatie: www.nautilusorganic.nl

Auteur: Sharon de Ridder
Bron: www.agf.nl


Publicatiedatum: 25-1-2018

  

Ander nieuws uit deze sector:

25-5-2018 OTC Organics verhuist naar Dronten
25-5-2018 Zeldzame opleving in biologische teelt: 500 nieuwe Finse biotelers
23-5-2018 Denemarken: Biologische landbouw heeft groene wensen voor nieuwe minister
22-5-2018 Deense worteltelers nog aarzelend over biologische wortelen
18-5-2018 San Marino gaat voor volledig biologisch
18-5-2018 Zweedse landbouwraad wil meer bio
17-5-2018 Bio groeit sterk in het buitenland
17-5-2018 Aandeel biolandbouw en -bedrijven groeit in Vlaanderen
15-5-2018 Onverwacht grote belangstelling voor bio-druiventeelt Zuid-Afrika
15-5-2018 AlmerÝa wil areaal biologische kasteelt verdubbelen
15-5-2018 Verkoop biologische groenten en fruit in de lift in Denemarken
9-5-2018 Bio cĺBon pakt het groots aan in Japan
9-5-2018 "Het is essentieel om te beginnen met gezonde zaden"
8-5-2018 Udea bouwt nieuw pand op Foodpark Veghel
8-5-2018 Zal bio dezelfde fout maken als de reguliere sector?
7-5-2018 Onderzoeksresultaten biologische aardbeienrassen 2017
4-5-2018 Bio-asperges oogsten op zonne-energie
4-5-2018 "Momenteel weinig aanvoer bio-tomaten en -paprika's"
2-5-2018 Polen stelt strengere wetgeving in rondom biologische voeding
1-5-2018 Alnatura start 'Alnatura Express' met opening nieuw filiaal in Leipzig