Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Uitbreiding samenwerking tussen Takii Europe en Demagri in België

Takii Europe B.V. en Demagri N.V., met zetel in Langemark, zetten een nieuwe stap in hun duurzame samenwerkingsverband. Met ingang van dit nieuwe jaar opereert Takii Europe B.V. exclusief samen met Demagri N.V. voor de afzet van groentenzaden op de Belgische markt.

Vertrouwde markt en partner
Eerder zijn de producten van Takii Europe B.V. via externe partijen of rechtstreeks via de kweker verhandeld. Dat betekent dat de Belgische markt geen onbekend terrein is voor de Nederlandse veredelaar met Japanse roots. Naast dit feit hebben Takii Europe B.V. en Demagri N.V. het genoegen van een jarenlange en betrouwbare samenwerking. Met de heer Edwin Mahieu als directeur, is Demagri N.V. met name actief in de de handel van gewasbeschermingsmiddelen. Door onder andere de grote kennis en ervaring van de Belgische markt, ziet het bedrijf vele kansen om samen met de veredelaar te groeien op het gebied van groentezaden.

Specialisten van Demagri leggen de focus op de professionele groentenzadenmarkt, met name op de groentezaden bestemd voor de vollegrondsteelt. Daartegenover levert de veredelaar technische kennis van genetica en assistentie bij marktintroducties van nieuwe rassen. Dit geldt ook voor de prei van veredelings- en zaadvermeerderingsbedrijf NV Roger Maes, waar Takii Europe B.V. de wereldwijde exclusieve verkooprechten voor heeft.

Belangrijkste afzetproducten van Takii in België
De producten van Takii Europe B.V die van belang zijn voor de telers in België zijn prei, uien, stengeluien, wittekool, tagetes, bleekselderij, pompoenen en spinazie. De veredelaar gaat uit van een uitbreiding van het product assortiment met broccoli en andere brassica gewassen.

Over Takii Europe
Takii Europe B.V. is een dochteronderneming van Takii & Co in Japan, een van de grootste veredelaars van groenten en bloemen in de wereld. Met het Europese hoofdkantoor in De Kwakel in Nederland, worden de Europese, Midden Oosten, Afrikaanse en Centraal-Aziatische markten van het moederbedrijf bediend. In meerdere landen zijn proefstations, productielocaties en verkoopkantoren gevestigd, die bijdragen aan de levering en promotie van een breed assortiment groenten en bloemenvariëteiten, gericht op professionele telers en de markt van thuistelers.

Voor meer informatie: 
Demagri N.V.
Takii Europe B.V.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018