Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




Voedingsdeskundige uit New York:

Fijnsnijden van groenten vergroot hoeveelheid voedingsstoffen

Als je groenten fijn snijdt voordat je ze opeet, verhoog je hun voedingsstoffen, waardoor groene bladgroenten nog gezonder worden. Mengen en pureren kan de vezels in groenten en fruit vernietigen, dat klopt, maar het proces van het snijden en hakken maakt gezonde enzymen vrij die de spijsvertering verbeteren.

De New Yorkse voedingsdeskundige Carly Feigan legde uit dat door het snijden van groenten hun voedingsstoffen sneller vrijkomen. "Het is altijd goed om groenten kleiner te maken, want dat is wat onze tanden doen. En we kunnen dat proces starten voordat ze onze tong raken om zo de enzymen echt op gang te krijgen."

Niet alleen bevatten groenten voedingsstoffen zoals vitamine C en kalium, maar ze bezitten ook polyfenolen, verbindingen die planten kleur geven, groenten een bittere smaak geven en antioxidanten produceren.

The Kaplan Herald schreef: Antioxidanten beschermen het lichaam tegen schade, veroorzaakt door schadelijke moleculen en ze ondersteunen het afweersysteem van het lichaam. Een studie wees uit dat het snijden van specifieke groenten, zoals wortels, de antioxidantenniveaus met bijna 200 procent kan verhogen.

Publicatiedatum: 2-2-2018

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

22-2-2018 Tien gezonde eigenschappen van appelen die bijna niemand kent
22-2-2018 De vele gezondheidsvoordelen van passiefruit
21-2-2018 Blauwe bessen bezitten antibacteriële eigenschappen
21-2-2018 Bespoten appelen kunnen gewoon gegeten worden
20-2-2018 Spaans project moet gezondere paprika's en uien ontwikkelen
16-2-2018 De gezonde eigenschappen van peren onderzocht
15-2-2018 Cranberry's kunnen tandbederf voorkomen
15-2-2018 Gezondheidstrend bereikt Britse supermarkten
15-2-2018 Wat zijn de meest effectieve fruitsoorten?
13-2-2018 Eten van druiven zou depressie kunnen voorkomen
7-2-2018 Management rond allergenen moet beter
7-2-2018 Gezond eten kan brein helpen herstellen na beroerte
7-2-2018 Onderzoek naar relatie voedsel en Alzheimer
7-2-2018 Duitsland heeft 7 voedingstypes
7-2-2018 Beleven van voedsel centraal bij Smaaklessenprogramma voor basisscholen
6-2-2018 Herrie op de beurs: Herman den Blijker kookt met tomaten
6-2-2018 Challenge moet groentenconsumptie verhogen
6-2-2018 Vervangen van pillen voor paprika's
5-2-2018 VS: Groentenpromotie Sesamstraat verlengd tot 2021
5-2-2018 "Houd je brein gezond met bessen, noten en bladgroenten"