Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Voedingsdeskundige uit New York:

Fijnsnijden van groenten vergroot hoeveelheid voedingsstoffen

Als je groenten fijn snijdt voordat je ze opeet, verhoog je hun voedingsstoffen, waardoor groene bladgroenten nog gezonder worden. Mengen en pureren kan de vezels in groenten en fruit vernietigen, dat klopt, maar het proces van het snijden en hakken maakt gezonde enzymen vrij die de spijsvertering verbeteren.

De New Yorkse voedingsdeskundige Carly Feigan legde uit dat door het snijden van groenten hun voedingsstoffen sneller vrijkomen. "Het is altijd goed om groenten kleiner te maken, want dat is wat onze tanden doen. En we kunnen dat proces starten voordat ze onze tong raken om zo de enzymen echt op gang te krijgen."

Niet alleen bevatten groenten voedingsstoffen zoals vitamine C en kalium, maar ze bezitten ook polyfenolen, verbindingen die planten kleur geven, groenten een bittere smaak geven en antioxidanten produceren.

The Kaplan Herald schreef: Antioxidanten beschermen het lichaam tegen schade, veroorzaakt door schadelijke moleculen en ze ondersteunen het afweersysteem van het lichaam. Een studie wees uit dat het snijden van specifieke groenten, zoals wortels, de antioxidantenniveaus met bijna 200 procent kan verhogen.

Publicatiedatum: