Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ondanks record export nog altijd grote voorraad uien

Uit de voorraadinventarisatie voor uien door VTA blijkt, dater dit seizoen absoluut fors meer is afgeleverd ten opzichte van andere jaren,hetgeen aansluit bij het beeld van de goedlopende export. Tegelijkertijd geeftde tussenstand van de voorraadinventarisatie wel aan, dat de voorraden nog wel hogerliggen dan de afgelopen 5 seizoenen gemiddeld het geval was.

Meer geleverd dan vorig seizoen
Uit de voorraadinventarisatie blijkt, dat door de deelnemers ongeveer 50% vande uien is afgeleverd. Dit ligt ongeveer op hetzelfde niveau als vorig seizoen(zowel bij de rode als de gele uien). Toen was 49% van de uien afgeleverd. Inabsolute tonnen is er door de deelnemende VTA-leden bijna 12,3% meer afgeleverddan vorige seizoen.

Absolute voorraad hoger
Niettemin is de voorraad nog 8% hoger dan voorgaande seizoen. Ten opzichte vanhet 5-jarig gemiddelde is dit 4,4% hoger. Van de voorraad is ongeveer 25%verkocht (75% is nog vrij). Op basis van absolute tonnen ligt de vrije voorraadcirca 7,2% hoger dan vorig jaar. Ten opzichte van het5-jarig gemiddelde is dit3,2% hoger. Naar verhouding ligt de voorraad vrij bij rode uien iets lager danbij de gele zaaiuien. Bij de deelnemers met rode uien was 47% van de voorraadal verkocht, terwijl van de gele zaaiuien 21% van de voorraad is verkocht.



Publicatiedatum: