Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Positieve reacties na eerste seizoen traanvrije Sunions ui

Amerika's eerste traanvrije zoete uien maakten in december vorig jaar hun debuut in het supermarktschap en ontvingen sindsdien in de landelijke media veel lof. Tijdens de eerste twee maanden van het eerste seizoen, bereikten Sunions meer dan één miljard keer de media en verschenen zij onder meer in de ABC-programma's The Chew en Good Morning America. 

Consumenten reageren op de 'buzz' in het land door ook in hun lokale supermarkt op zoek te gaan naar Sunions uien. Op de Sunions website stromen berichten binnen van consumenten die de uien hebben geprobeerd en hun reacties zijn positief. 

In de media zijn de voorbije acht weken ook berichten over de uien verschenen, zoals in The Los Angeles Times, Good Housekeeping, Food & Wine en de Huffington Post waar een aantal redacteuren Sunions zelf testte en blij verrast was dat hierbij inderdaad geen traan vloeide. 

Er werd een samenwerking met Buzzfeed opgezet om het Sunions-verhaal te delen met kijkers van de populaire 'Tasty' recepten. Daarnaast zal het populaire YouTube kookprogramma 'The Brothers Green' binnenkort een kookvideo wijden aan Sunions. 

Dit baanbrekende product is het resultaat van ruim dertig jaar onderzoek en ontwikkeling door Bayer Crop Science. Deze lange dag zoete ui wordt in de Verenigde Staten geteeld. In tegenstelling tot andere lange dagrassen wordt de traanvrije Sunions ui tijdens bewaring nog zoeter. 

Dit heeft alles te maken met het gehalte aan vluchtige stoffen dat verantwoordelijk is voor de scherpte van de ui en het ontstaan van tranen. Bij andere uienrassen blijft het gehalte aan deze stoffen stabiel tijdens bewaring of stijgt het zelfs. Bij Sunions is exact het tegenovergestelde het geval waardoor de ui milder en zoeter wordt en geen tranen veroorzaakt wanneer hij gesneden wordt. Dit natuurlijke proces zorgt eveneens voor een hoog niveau van consistentie. 

Anders dan bij andere rassen worden de smaak en traanvrije eigenschappen door een sensorisch panel beoordeeld dat ook geautoriseerd is om de data van verzending te bepalen en zich aan een streng protocol houdt. Sunions worden pas verladen als zij door dit panel gecontroleerd zijn en laboratoriumtesten het gewenste gehalte aan vluchtige stoffen hebben bevestigd. 

Sunions uien zijn dit seizoen voor het eerst in de retail verkrijgbaar en dit gaat vergezeld van een uitgebreide marketingcampagne die onder meer bestaat uit reclamematerialen, educatie, social media content en advertenties. 

Contact:
Adam Brady
Tel: 912.541.7726
Publicatiedatum: